Sportski coaching 

je proces izmedju klijenta i coach-a u kome, kroz razgovor i mentalne  vežbe, klijent pronalazi načine i snagu da prevazidje svoje prepreke i dostigne svoj cilj.

Uz pomoć coach-a  i primenjivanja moćnih tehnika, klijent  pojačava svoje sposobnosti i koristi ih na najbolji način da bi postigao svoj cilj. Sprovodi se u formi razgovora i orijentisan je ka rešenjima nekog "problema " koje klijent ima vezanog za posao, život ili u mom slučaju za sport i sportsko postignuće. 

Za razliku od psihoterapije, koja je fokusirana na probleme i prošlost, coaching se fokusira na sadašnjost, budućnost i rešenja. Prednost coachinga je u tome što sadržaj problema(intima klijenta) ne mora nužno da se iznosi, zato što to nije uvek ni potrebno.

Coaching pospešuje akcije i ponašanja koja su smerena ka željenom cilju. Praktikuje se u sesijama i broj sesija zavisi od problema i klijenta. Coach je neko, ko je neutralan i ko je tu da vam pomogne da pronadjete ono najbolje u vama i napravite najbolju verziju sebe za vas same.

http://www.andrijageric.com