Sportski klub Volley

je osnovan 3.12. 2007. godine na inicijativu Vase Mijića i Andrije Gerića, proslavljenih odbojkaških reprezentativaca naše zemlje.


Od ideje, tada još aktivnih odbojkaša, do same realizacije - osnivanja kluba, prošlo je malo vremena. Želeći da svoje odbojkaško znanje i iskustvo, koje su stekli u vrhunskim odbojkaškim klubovima širom Evrope i u reprezentaciji, podele sa decom svog grada, Novog Sada, osnovali su klub kroz koji je do današnjih dana prodefilovalo na stotine mladih odbojkašica i odbojkaša.

Škola odbojke je počela da radi u septembru 2009. godine, kada je u sportskoj sali OŠ “Dositej Obradović’’ na Detelinari, svoje prve odbojkaške korake napravilo pedesetak devojčica i dečaka uzrasta od 8 do 15 godina, koje je predvodio Slobodan Velemir, profesor i diplomorani trener odbojke. Uglavnom, to su bili učenici pomenute škole, koje su na svom prvom okupljanju podržalii Andrija Gerić i Vasa Mijić, te poseban gost, čuveni srpski odbojkaš - Vanja Grbić. Tako je iskra velike želje prerasla u odbojkaški plamen, koji i danas gori! 

Počeli smo da se takmičimo već naredne sezone 2010/2011, sa skromnim, ali precizno postavljenim ciljevima, kako u II Vojvođanskoj ligi, tako i u mlađim selekcijama. Vremenom, brojnost dece je rasla, a u klub su, željni kvalitetnog rada, počeli da pristižu dečaci i devojčice iz drugih krajeva grada, pa čak i iz okolnih mesta. Selekcije su postajale sve brojnije, a rezultati sve zapaženiji.

Uporedo sa prvim treninzima 2009. godine, krenuli smo u realizaciju sada već tradicionalnog, Međunarodnog trofeja SK Volley u streetvolley-u, koji je zaštitni znak našeg kluba, prepoznatljiv po masovnosti i kvalitetu. Redovni učesnici turnira su klubovi iz čitave Vojvodine, Beograda i zemalja u regionu. Motiv, kojim se od samog početka naš klub vodi, je da se putem stručnog i organizovanog nastavno – trenažnog procesa doprinese pravilnom fizičkom i intelektualnom razvoju dece, kao i njihovih individualnih sposobnosti, potrebnih za formiranje kvalitetnih odbojkašica i odbojkaša. U klubu treniraju: mlađi pioniri, pioniri, kadeti i juniori (oba pola), kao i seniorska ženska selekcija, a stručnim radom predvode ih visoko obrazovani odbojkaški treneri.