Menadžment kluba


Vasa Mijić

Predsednik kluba, rođen 11. 4.1973. godine u Novom Sadu, diplomirani trener odbojke, bivši odbojkaš, vrhunski sportista, osvajač zlatne olimpijske medalje u Sidneju 2000. godine.

Prvi je libero naše reprezentacije od njenog osnivanja, šampion Evrope 2001. godine u Češkoj, četvrti na svetu 2002, finalista Svetske lige 2003, osvajač velikog broja domaćih i međunarodnih klupskih i individualnih trofeja medju kojima su najznačajniji: najbolji libero evropskog prvenstva 2001. godine, najbolji libero finala Lige šamiona 2002. godine u Poljskoj…. lider i nosilac igre mnogih klubova u našoj zemlji i Evropi. Počeo je u sali OŠ ‘’Dositej Obradović’’ na Detelinari, a do vrha je išao dužim, zaobilaznim putem, preko Podgorice, Budve, Futoga i Vojvodine.

Dotakao je odbojkašku zvezdu, noseći dres reprezentacije, grčkog šampiona Olimpijakosa, francuskog Tura, tada šampiona Evrope i ruske Iskre iz Odincova, posle koje se vratio u Novi Sad. Generalni direktor Odbojkaškog kluba Vojvodina bio je od 2009 do 2013. godine, sa kojim je, u vreme svog mandata, osvojio dva Kupa Srbije. Dobitnik je “Statue velikana” Odbojkaškog kluba Vojvodina.


Andrija Gerić

Generalni menadžer kluba, rođen 24. 1. 1977. godine u Novom Sadu, psiholog i trener odbojke, bivši vrhunski sportista, odbojkaški reprezentativac i član velikog broja odbojkaških klubova u Evropi, olimpijski šampion iz Sidneja, prvak Evrope, viceprvak sveta, finalista Svetske lige i osvajač velikog broja klupskih trofeja kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni.

Tražeći se kroz razne sportove, ulazi u salu novosadske ‘’Prve vojvođanske brigade’’ i od tada od odbojkaške lopte ne razdvaja se skoro tri decenije. 
Nakon Vojvodine, u kojoj je u sezoni 1993/94. započeo profesionalnu karijeru, 1999. godine odlazi u Italiju gde je sa velikim uspehom igrao u ekipama: Bossini Montichiari, te u dva navrata za Lube Banca Marche Macerata i Icom Latina. Nakon boravka na Apeninskom poluostrvu, obeleženog niskom italijanskih i evropskih trofeja, sledi selidba u grčki Panatinaikos iz Atine, zatim povratak u Italiju, gde ostaje jednu sezonu. Nakon toga odlazi u Fenerbahče, sa kojim osvaja titulu šampiona Turske. 

Odbojkašku karijeru završava gde je i počeo, u svojoj Vojvodini, u sezoni 2011/2012, osvojivši kao kapiten vrlo mlade ekipe, Kup Srbije. Danas se uspešno bavi psihologijom u sportu i sportskim coaching-om. Misija mu je da dugogodišnje neprocenjivo znanje i iskustvo spojeno sa praktičnim i teorijskim znanjem prenosi na mlađe naraštaje i pomaže im u karijerama. Dobitnik je “Statue velikana” Odbojkaškog kluba Vojvodina.