Humanitarni 15. Internacionalni „Trofej SK Volley“ za Lenku - subota 17.06.2023. 

prezentacija Turnira

Internacionalni „Trofej SK Volley“ u mini odbojci za devojčice i dečake uzrasta do 7. razreda, održava se svake godine od 2009. u junu mesecu, poslednje subote pred odlazak deca na letnji školski raspust, te predstavlja svojevrsnu manifestaciju od višestrukog značaja. 

Prvi Trofej, kao i narednih sedam, održani su na otvorenim terenima SK Volley u novosadskom naselju AdicePotreba za većim brojem terena, naredna tri Trofeja, 8./9./10. je odvela u Futog, u OŠ "Desanka Maksimović'' . Korona je smanjila broj učesnika a i preselila lokaciju održavanja 12. i 13. Trofeja, u Novi Sad, na Detelinaru, u OŠ ''Dositej Obradović''.  Poslednji u nizu, 14. Trofej SK Volley, se vratio u Futog, u OŠ ''Miroslav Antić'', sa rekordnih 148 ekipa u konkurenciji malih odbojkašica i odbojkaša!. 

15. Trofej SK Volley, humanitarnog karaktera, uz već tradicionalne partnere, hunmanitanrne organizacije ,,Čepom do osmeha'' i ''Prvi korak'' biće motivisan Lenkom, devjočicom kojoj su potrebna sredstva za lečenje od teške bolesti!

Ovaj turnir je po mnogo čemu jedinstven u našem regionu. Učesnicima su obezbeđeni vrhunski uslovi za igru na uredno pripremljenim terenima, uz suđenje kvalifikovanih sudija UOSNS i celodnevni medicinski nadzor. Takođe, pojedine utakmice se igraju u večernjim satima, pod reflektorima, što je još jedan kuriozitet ovog turnira.

Broj učesnika turnira je iz godine u godinu rastao, tako da smo poslednje dve godine ugostili preko 120  ekipa. Napravljen je do sada neviđen odbojkaški spektakl, u kojem  je uživalo preko 800 malih odbojkašica i odbojkaša, a visoku ocenu dali su nam i od brojni posetioci i gosti turnira. Ukupan broj učesnika u realizaciji programa je oko 1000 ljudi (takmičari, treneri, službena lica, sudije itd).

Svako veliko takmičenje, pa i „Trofej SK Volley“ je od velikog značaja i za grad i pokrajinu.  To je svojevrsna prilika predstavljanja pravih vrednosti jedne sredine kroz igru, humanost, druženje i takmičenje, njenih mladih generacija.

Organizator je tokom čitavog perioda razvoja Trofeja  preduzimao i preduzima sve redovne i vanredne mere koje su zakonom propisane za organizaciju manifestacija od državnog i regionalnog interesa.

Najbolji pokazatelj uspešnosti manifestacije je svakako dosadašnje iskustvo organizatora, konstantno povećanje broja učesnika manifestacije, kao i pohvale svih učesnika i posmatrača manifestacije.