14. Internacionalni „Trofej SK Volley“ subota 11.06.2022. 

prezentacija Turnira

„Trofej SK Volley“ u mini odbojci za devojčice i dečake uzrasta do 7. razreda, održava se svake godine od 2009. godine u junu, na otvorenim terenima SK Volley u novosadskom naselju Adice. A poslednje tri godine, u Futogu, u OS "Desanaka Maksimovic"". Ovaj turnir je po mnogo čemu jedinstven u našem regionu. Učesnicima su obezbeđeni vrhunski uslovi za igru na uredno pripremljenim terenima, uz suđenje kvalifikovanih sudija UOSNS i celodnevni medicinski nadzor. Takođe, pojedine utakmice se igraju u večernjim satima, pod reflektorima, što je još jedan kuriozitet ovog turnira.

Broj učesnika turnira je iz godine u godinu rastao, tako da smo poslednje dve godine ugostili preko 120  ekipa. Napravljen je do sada neviđen odbojkaški spektakl, u kojem  je uživalo preko 800 malih odbojkašica i odbojkaša, a visoku ocenu dali su nam i od brojni posetioci i gosti turnira. Ukupan broj učesnika u realizaciji programa je oko 1000 ljudi (takmičari, treneri, službena lica, sudije itd).

Ciljevi projekta su u potpunosti ispunjeni, na prvom mestu je takmičarski cilj, a to je postizanje sportskih rezultata.

Osim takmičarskog svakako je cilj i popularizacija sporta, a posebno sportske grane odbojke, kao i razvijanje takmičarskog i sportskog duha  među mladim takmičarima.

Svako veliko takmičenje, pa i „Trofej SK Volley“ je od velikog značaja i za grad i pokrajinu.  To je svojevrsna prilika predstavljanja pravih vrednosti jedne sredine kroz igru, druženje i takmičenje.

I ovoga puta nam je odbojka osvetlala obraz i u takmičarskom i u svakom drugom smislu, kao i mnogo puta do sada.

Organizator  preduzima sve redovne i vanredne mere koje su zakonom propisane za organizaciju manifestacija od državnog i regionalnog interesa.

Najbolji pokazatelj uspešnosti manifestacije je svakako dosadašnje iskustvo organizatora, konstantno povećanje broja učesnika manifestacije, kao i pohvale svih učesnika i posmatrača manifestacije.