posted by admin on January 20, 2021

Nakon duže pauze, s početkom nove klanedarske godine, napokon kreću i takmičenja. Naši pioniri, odbojkaši koje sa klupe predvodi trener Banjac, u subotu, u okviru petog, poslednjeg, kola grupne faze Prvenstva Vojvodine, gostuju favorizovanoj ekipi Vojvodine, u Spensu.

Nakon četiri odgrane utakmice, sa skorom od tri pobede i jednim porazom, naše dečake očekuje utakmica prestiža. Naime, oni su več obezbedili učešće u drugoj fazi ovog takmičenja gde će se sa još osam rivala nadmetati za plasman u novi, šesti u nizu, finalni turnir najboljih pionira pokrajine.

Vojvodina je favorit, tim sačinjen od najboljih odbojkaša ovog uzrasta, članova pionirske reprezentacije Srbije, perspektivnih dečaka dovedenih iz mnogih klubova u Vojvodini, medju kojima je i naš nekadašnji odbojkaš Jovan Krnjajić.

Medjutim, bez obzira na sve pomenuto, sigurni smo da će naša ekipa, predvodjena kapitenom Ćućilovićem, njegovim saigračima, Deretićem, Popinom, Stuparom, dati sve od sebe, odigrati borbeno i zadovoljno napustiti salu u Srpensu.

Utakmica se igra od 12h, bez prisustva publike.

posted by admin on December 30, 2020

Rukovodstvo SK Volley, predsednik Kluba Vasa Mijić i tim menadžer Andrija Gerić, čestitaju novogodišnje i božićne praznike svim članovima kluba, odbojkašicama i odbojkašima, njihovim roditeljima, trenerima, sportskim rivalima i svim ostalim poštovaocima odbojkaške igre, sa željom da 2021. donese radost svima!

posted by admin on December 22, 2020

Obrok pred trening. Da li je važan? I ako jeste, šta jesti? Pitanja, vrlo česta, kako kod amaterskih tako i kod profesionalnih sportista.

Monika Varga, nutricionista, saradnik našeg Kluba, u kratkim crtama, daje odgovore koji u svakom slučaju otkrivaju dosta toga. 

 • Obrok pred trening, definitivno jeste važan, kaže Monika i nasatavlja, ako pojedete nešto što vam smeta, nećete uspeti da uradite trening kako želite. Obrok pred trening zavisi najviše od vašeg stomaka i od tipa treninga. Kada kažem vašeg stomaka mislim na to šta najbolje varite. Nekome prija ukus banane, a nekome izaziva refluks. Nekome prija sladak ukus, nekom prija slan obrok. Nekome prija da jede više, nekome manje. 

260cce9987230a53706b9d89cf33aa5a.png


 • Sastav obroka takodje zavisi od faktora vašeg ukusa i varenja, ali i od tipa treninga. U većini slučajeva i kod profesionalnih sportista i kod rekreativaca ugljeni hidrati bi trebali da budu u obroku pred trening i to kombinacija prostih i složenih. Medjutim, udeo masnoća i proteina u tom obroku najviše zavisi od toga koliki vremenski razmak ćete praviti izmedju obroka i treninga.
 • Pravila koja mogu da se generalizuju i prate su sledeća, slobodno možete da ih se pridržavate, savetuje Monika:

1. Obrok sat vremena pred trening treba da bude pretežno od složenih ugljenih hidrata (žitarica) i prostih (med ili voće), uz umeren unos proteina (mlečni proizvodi) i smanjen unos masnoća.
2. Obrok tri sata pred trening može da sadrži veći udeo proteina i masnoća. Jer će vas tako duže držati sitim.
3. Obrok pred trening mora da vam prija 100%. Ako vas nešto nadima ili stvara refluks - ne treba da bude deo vaše rutine pred trening.
4. Količine hrane prilagodjavate vašem stomaku i vašem cilju. Ali nikako ne treba da vam se bućka u stomaku dok vežbate.

5. Ako trčite mnogo vam treba više ugljenih hidrata i treba mnogo više da pazite na količinu hrane i na sam sastav u odnosu na težinski trening u teretani.

Na kraju, ideje mogu biti razne, a Monikini predlozi su:

        1h pred trening: smoothie sa voćem i ovsenim pahuljicama, hleb sa medom, energetske kuglice, banana mafini...

        3h pred trening:testenina sa jajima i cveklom, pirinač sa paradajzom i tunjevinom, pita sa tikvicama i sirom...

 • Stvari koje generalno treba izbegavati blizu treninga su mahunarke jer nadimaju, kao i povrće koje može da izazove refluks - pečurke, paprike, krastavac. ⁣Naravno, pratite svoje telo, eksperimentišite i jedite raznovrsno, zaključuje Monika Varga, i preporučuje svim odbojkašicama i odbojkašima SK Volley..


posted by admin on December 18, 2020

Odbojkašice i odbojkaši SK Volley još jedan put su pokazali da imaju veliko srce, moralna osećanja i veliku želju da učine srećnim svoje neznane vršnjake, devojčice i dečake, širom Republike Srbije.

Akcija humanitarne fondacije ''Osmeh na dar'' u kojoj je učestvovao i naš klub, sa svim svojim članovima, i ovog puta je ispunila očekivanja. Naša deca, polaznici škole odbojke, mladje takmičarske selekcije i prvotimke Kluba su, uz nesebičnu podršku svojih roditelja, obezbedili veliku količinu slatkiša, slaniša i školskog pribora, koji će u narednim danima, kao novogodišni paketići, pronaći put do puno dece, nezbrinutih devojčica i dečaka širom Srbije.

U ime SK Volley, deci se sinoć, na završetku akcije, zahvalio Vasa Mijić, predsednik Kluba, dok je danas, prilikom preuzimanja sakupljenih poklončića, to učinila i predstavnica humanitarne fondacije ''Osmeh na dar''Olivera Todosijević.


posted by admin on December 13, 2020

Nakon potpisavanja ugovora o sportsko - tehničkoj saradnji, 2017. godine, sa najboljim klubom u našoj zemlji, OK Vojvodina Ns seme, rukovodstvo SK Volley učinilo je isto i sa OK Novi Sad, klubom čiji seniori ove sezone jurišaju ka srpskoj Super ligi, a sve sa ciljem da svojoj deci omogući što bolju sportsku budućnost.

Još u julu mesecu ove godine, nakon dogovora čelnika našeg kluba sa predsednikom Aleksandrom Pantićem i Nedžadom Osmankačem, sportskim direktorom novosadskog prvoligaša, nekolicina naših odbojkaša, koji su završili pionirski staž, potpisalo je pristupnice i svoju karijeru nastavilo u kadetskoj konkurenciji ovog kluba (na slici, naš Čolaković Nikola, prilikom potpisvanja za OK Novi Sad).

Ovih dana, saradnja je nastavljena. Desetak naših pionira i pretpionira, koje uspešno predvodi trener Mitar Banjac, ubuduće će, dva do tri puta sedmično, imati mogućnost da rade pod nadzorom trenera OK Novi Sad, u popularnom Spensu. Na taj način, oni će, pored redovnih trening aktivnosti u našem klubu imati šansu da obim rada povećaju a samim tim još više napreduju.

Verujemo, da će na ovaj način, obe strane imati koristi. Naš klub sada, a OK Novi Sad, za godinu dve, kada ovi dečaci napuste SK Volley i u starijim omladinskim selekcijama nastave svoju odbojkašku karijeru.

posted by admin on December 11, 2020

Nije lako biti najbolji ni u svojoj ulici - kažu ljudi, a još teže u odbojkaškoj naciji, kakva je srpska - dodaće ljubitelji odbojke. Mi ćemo se pohvaliti, potvrditi, ovu drugu, odbojkašku teoriju, i čestitati našim nekadašnjim odbojkašima Aleksi, Veljku i Urošu, koji su sa SK Volleyom, kao pioniri, započeli put ka odbojkaškom, zvezdanom, nebu, a dotakli ga, kao najbolji, oblačenjem dresa sa najdražim grbom.

Aleksa Kozić (2002.), Veljko Ćulibrk (2003.) i Uroš Mišković (2002.), nekad dečaci SK Volley, danas ozbiljni momci, odbojkaši Vojvodine i aktuelni reprezentativci Srbije, posetili su naš Klub po završetku Evropskog juniroskog prvenstva, družili se sa svojim naslednicima i pokazali da nisu zaboravili sredinu koja im je prokrčila odbojkaške staze kojima danas idu.
Dolazak na Detelinaru, nakon smotre koja je okupila najbolje mlade odbojkaše kontinenta, oni su uveličali zaista lepim gestom. Svoje reprezentativne dresove, poklonili su Klubu, a dečacima i devojčicama, svojim naslednicima, koji polako dolaze na odbojkašku scenu, ostavili opipljiv motiv i postavili zadatak, za dalji, verujemo, još požrtvovaniji rad na treninzima.

posted by admin on December 2, 2020

Mitar Banjac i Dragan Stojić, profesori fizičkog vaspitanja, diplomirani odbojkaški treneri, pedagozi, proslavili su, prvog dana decembra godine na izmaku, deset godina rada u našem Klubu.

Decenija pregalačkog rada, nesebičnog davanja, požrtvovanja i vernosti koju su treneri Banjac i Stojić dali Klubu, te stručno - pedagoški rad, pažnja i emocije koje su nesebično delili svojim odbojkašicama i odbojkašima, krunisani su, pre svega, velikim poštovanjem, kojeg im, već dugi niz godina, odrasli Volleyovci i njihovi roditelji, pružaju gde god bi se našli. 

Pehari i medalje, kao rezultat takmičenja, veliki broj obučenih odbojkaša i odbojkašica, od kojih su neki dotakli čak i reprezentativne visine, te uvažavanje, od strane kolega, odbojkaških radnika, dokaz su kvalitetnog i stručnog rada ovog Volleyovog dvojca u godinama koje se danas slave.

Redak jubilej, vredan pažnje, posebno u današnjem vremenu, obeležen je kako dolikuje. 

Vasa Mijić i Andrija Gerić, osnivači kluba, organizovali su lepo druženje sa laureatima u sali OŠ '' Dositej Obradović'' i uručili zahvalnice i prigodne poklone ljudima, koji su, baš na tom mestu, punih deset godina, uzori mnogim generacijama devojčica i dečaka.

posted by admin on December 1, 2020

Bez pravilne ishrane, odnosno zdrave hrane nema ni dobrog zdravlja. Upravo zbog toga naš Klub je započeo, verujemo, obostarno uspešnu saradnju sa, Monikom Varga, diplomiranim master nutricionistom Univerziteta u belgijskom Gentu, iskusnim i veoma priznatim stručnjakom iz ove oblasti.

- San, trening i ishrana - predstavljaju osnovna tri parametra ka boljem zdravlju, performansu i oporavku svakog sportiste i fizički aktivne individue. Važnost ishrane, kako u profesionalnom tako i u amaterskom sportu, je dosta zanemarena i pogrešno predstavljena. Moj cilj je da razbijem zabludu da se sportska ishrana koristi jedino za gubitak telesne mase i smanjenje potkožnog masnog tkiva. Sportska ishrana se prilagođava svakom sportu i svakoj individui. Pristup se razlikuje za sportove koji zahtevaju snagu, sportove izdržljivosti ili pak kombinovane sportove. Zanimljivo zar ne? Svi obroci su prilagođeni svakom treningu, kao i životnom stilu, školi i obavezama. Respored obroka omogućava dobar unos energije tokom dana, pritom zajedno učimo da kuvamo i radimo na pripremi za takmičenja i turnire - kaže Monika.

Želimo dobrodošlicu Moniki u SK Volley, a svima vama, u slučaju da imate neka pitanja ili želite da je konsultujete možete to učiniti na mail monikanutrizone@gmail.com 

Naravno, nadamo se u bliskoj budućnosti, kada se situacija sa Covid 19 smiri, Monika će dolaziti u naš Klub, držati predavanja, upoznati odbojkašice i odbojkaše, razgovarati sa njima o ishrani, edukovati ih i biti njihova podrška u svakom smislu.

posted by admin on November 21, 2020

Trećom pobedom u grupi, nad ekipom Voše od 3-1, u četiri do sada odigrane utakmice, pioniri našeg Kluba, predvodjeni trenerom Mitrom Banjcem, su izborili plasman u drugu fazu takmičenja Prvenstva Vojodine.

Poraz iz prošlog kola, u Sremskoj Mitrovici, pozitivno je uticao na naše odbojkaše, mobilisao ih, okrenuo odličnim treninzima u nedelji koja je iza nas, i po svemu vidjenom, u današnjem susretu, dao impuls za vrlo dobru partiju protiv novosadskog kluba Voša. Nakon sigurnog vodjstva od 2-0 u setovima, došlo je do pada u igri naših dečaka, koju su gostujući odbojkaši iskoristili, zaigrali puno bolje i osvojili set. Medjutim, vrlo brzo, osvojen je četvrti, ispostavilo se - zadnji set ove utakmice, koji je trasirao put pionirima našeg Kluba ka narednoj fazi takmičenja, medju devet najboljih u pokrajini.

U poslednjem kolu grupe, idućeg vikenda, naš tim gostuje Akademiji Ok Vojvodina u Spensu.

posted by admin on April 27, 2020

Andrija Gerić, čovek koji je uz Vasu Mijića osnovao naš SK Volley, nekadašnji odbojkaš italijanskog Lubea, otvorio je, da tako kažemo, drugu sedmicu intervjua koje ovaj Klub, u danima izolacije, realizuje sa svojim legendama - odbojkašima koji su ispisivali istoriju igrajući u crveno belom dresu.

U nastavku teksta, pokušaćemo da Vam približimo kako je to izgledalo:

Andrija, Finale Lige Šampiona, 2002. u Poljskoj, osvojio si poslednji poen, šampionski, šta pamtiš sa tog meča?

 • Taj poen, bio je jedan od najdražih u karijeri. Osvajanje Lige šampiona je vrhunac, nešto neopisivo. To je bio i moj lični cilj. Imali smo jaku ekipu, igrali odlično. Osvojili Evropu. Na žalost, vrlo brzo, kad smo se vratili u Italiju, čekalo nas je četvrtfinale sa Ferarom, koje smo, na iznenadjenje, izgubili. Završili smo play off na samom početku i sa nekom vrstom tuge zatvorili tu sezonu.

Šta ste više želeli, čemu se radovali, šta Vam je bilo važnije, prvi Skudeto ili Liga šampiona?

 • Kao dete, italijanska odbojka je za mene bila san. Bila je vrlo popularna u Srbiji. Želeo sam da jednom kad porastem osvojim Italiju. I desilo se, 2006. Osvojili smo šampionat Italije, prvi za mene, prvi za Lube, i danas, mogu da kažem, da mi je on bio važniji. Svi smo uložili puno, sturčni štab, igrači, uprava kluba, pa je pobeda u Pesaru bila najlepša nagrada za sve.

Marko Podraščanin, vaš naslednik, sjajni srednji bloker, preporučili ste mu Lube?

 • Da, Marko je odličan momak, ponikao je u Vojvodini kao i ja ali smo se prvi put sreli na pripremama reprezentacije u Beogradu. Preporučio sam mu Lube i nismo pogrešili, ni on, ni Lube a ni ja.

Kada ste stigli u Lube, 2001. već ste, iako mlad, bili ikona svetske odbojke, dve Olimpijade, Atlanta (bronza) i Sidnej (zlato), nakon toga, igrali ste 2004. u Atini i 2008. u Pekingu. Hteli ste i peti put?

 • Da, imao sam sreće, da kao vrlo mlad zaigram za reprezentaciju svoje zemlje i učestvujem, kao igrač, na četiri Olimpijade Želeo sam i na petu, ali kao psiholog, to je bio i ostao moj cilj. Petnaest goidna sam igrao u reprezentaciji sa, mislim, 342 nastupa. Psihologija je moja budućnost, radim ono što volim, i kao mental couch saradjujem sa mladim odbojkašima i sportistima, uopšte, kao i sa onima, koji su na zalasku karijere, savetovajući ih kako dalje.

Kakav je, danas, Vaš odnos sa Ivanom Miljkovićem, zvezdom Lubea, sporta, Vašim nekadašnjim saigračem?

 • Odličan. Dugo godina smo igrali zajedno, reprezentacija, klubovi. Bili smo nerazdvojni, cimeri. Bio sam mu kum kada se venčao. I danas smo sjajni prijatelji i drago mi je štoje deo mog života. Sport nas je spojio, bez odbojke ne bih upoznao Ivana i mnoge druge, zaista vredne i dobre ljude. Mi smo primer, da kad se karijera, kakva god ona bila, završi ostaje neraskidivo prijateljstvo, podrška, nešto puno vrednije od pobeda na terenu. 

Šta mislite o reprezentaciji Srbije i kako komentarišete to što  nisu izborili učešće na OI u Tokiju?

 • Imamo jak tim. Prve kvalifikacije, u Bariju, bile su pravi trenutak da se obezbedi viza za Japan. Ipak, Italija je igrala dobro, ne spektakularno, ali dovoljno kvalitetno da nas je pobedila. Druga šansa, u Berlinu, takodje prokockana, bila je jednaka lutriji. Pored još pet odličnih selekcija nismo pronašli svoj put do Igara. Na žalost, srpski odbojkaši nisu videli Rio, neće ni Tokio, to je stvarnost.

Bruno Rezende, da li ste uživali igrajući sa njim?

 • Mislim da jesam, on je sjajan dizač. Lucidan, zna da igra, odlučan je u svojim zamislima. Definitivno, bilo je lepo igrati sa njim.

Koji trener vam je dao najviše kroz Vašu karijeru?

 • Od svih sam naučio nešto. Imao sam puno trenera i svaki od njih je ostavio nekakav trag. Fefe De Djordji, na primer, igrali smo zajedno, a kasnije, u Lubeu, mi je bio trener i dao je zaista mnogo za moju karijeru, takodje Kastelani, koji je koristio mnogo psiholoških trikova, koje, sa ove distance, odlično razumem, njihovu svrhu suštinu. 

Možete li nam reći nešto o Vašoj trenutnoj ulozi? Znamo da ste se okrenuli mentalnom treningu.

 • U Srbiji sam završio karijeru, zatvorio krug da tako kažem, i već tada znao da je psihologija u sportu moj novi cilji. Završio sam fakultet psihologije i krenuo putem mentalnog trenera, za kojeg, takodje, imam završenu visoku školu. Trudim se da koristim znanje iz obe sfere kako bih pomogao svojim klijentima. Naravno, imam i svoj Klub, SK Volley, u kome uče i igraju se neki novi odbojkašice i odbojkaši, budući šampioni.

Kada ste bili igrač, da li ste, na neki način, bili psiholog u svlačionici?

 • Da se našalim, po nekad su me zvali mudracem. Voleo sam psihologiju i tokom igračke karijere. Zanimao me je posao trenera, ali sam shvatio da ipak nije za mene. Nisam sebe video uz ekipe, putovanja, karantine. Umesto toga, ovaj posao kojim se bavim, me po malo odvede od kuće, ali donosi onu bliskost sa sportom, dovoljnu da budem deo njega. Kroz svoje klijente naučio sam mnogo o raznim sportovima, nekima o kojima ni blizu nisam znao, a koje sada daleko jasnije vidim.

Da li Vam nedostaje odbojka?

 • Nedostaje mi svlačionica, igrači, energija na terenu izmedju nas. Nedostaje mi lakoća života, opuštenosti. Spavaš, jedeš, treniraš, ne razmišljaš ni o čemu, samo o igri. Sanjam, u nekoj noći, da treba da igram, izlazim na teren, po nekad, isto sanjam, ali da nisam spreman. Mešaju se snovi, ali na javi, znam da to nije to. Odbojka je lepa prošlost od koje sada uživam.

Bili ste sjajan čovek za svlačionicu, pozitivan, humorista. Fefe Vas je često ''peckao'' zbog kilaže? Voleli ste da jedete?

 • Uvek sam imao nekoliko kilograma više, ali sam, isto tako, gotovo uvek, nalazio milion ''pravih'' razloga zašto je to tako. Nekad sam pio puno vode, nekada su mi kosti bile teške i slično, izmišljao sam svašta. Medjutim, danas, mogla bi se ''skinuti ''po koja kila.(smeh)...

Na kraju, posle svih godina provedenih u crveno beloj boji Lubea, šta biste rekli?

 • Godine u Lubeu su ble prelepe. Borili smo se zajedno, bili smo odlična ekpa, složna grupa. Ponosan sam, što sam uz mnoštvo sjajnih odbojkaša, sa svetske tačke gledišta, bio deo Lubeove porodice. Takodje, danas sam veliki fan crveno belih!
Andrija Gerć je sa Lubeom, u periodu 2001/2008 osvojio: Ligu šampiona 2002, CEV kup 2005 i 2006, Titulu prvaka Italije 2006, Kup Italije 2008 i Super kup talije 2006 i 2008.