posted by admin on December 31, 2017

Predivno iskustvo i mnogo novih drugarica i drugova, stekle su naše pionirke na dvodnevnom Božićonom turniru kojeg je organizovao odbojkaški klub Logatec, iz istoimenog mesta u Sloveniji, na čelu sa Danijelom Jekić, ambicioznom predsednicom ovog kluba.

Dva, zaista lepo, provedena dana u Logatecu, prepuna utakmica, druženja sa devojčicama i dečacima iz slovenačkih gradova Škofja loka, Kamnik, Domžale, Postojne, sa odbojkašicama iz Sarajeva, ostaće zauvek u uspomenama naših sedamnaest odbojkašica, koje su sa svojim trenerom Draganom Stojićem i klupskim koordinatorom Slobodanom Velemirom, bile gošće svojih vršnajkinja iz Logateca. 

Rezultatski, takmičarski gledano, moglo je biti i bolje. Naime, naše odbojkašice su čak tri utakmice, od četiri, koje su odigrale na turniru, izgubile u taj brek setu, što je umnogome uticalo na konačan plasman - peto mesto. Medjutim, kada se uzme u obzir činjenica, da je smisao odlaska u Sloveniju bio u sasvim suprotnom smislu, okrenut zbilžavanju dve kulture, upoznavanju običaja i načina života u zemlji Evropske unije, onda možemo reći da su naša deca ispunila svoj cilj.

Već dogodine, početkom januara 2018. godine, naš Klub nastavlja sa medjunarodnom saradnjom.

Naši pioniri i pionirke će ugostiti obojkašice i odbojkaše iz OK Mediteran iz Budve, sa kojima će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a zatim, na proleće, vratiti gostoprimstvo odbojkašicama OK Logatec, još više ojačati stečena poznanstva i uzvratiti, zaista sjajno, gostoprimstvo svojih drugarica iz Slovenije, njihovih roditelja i rukovodstva kluba.

Leave a Comment

Fields with * are required.