posted by admin on January 6, 2018

Iako nisu osvojili medalju, naši pioniri su na najbolji mogući način predstavili sebe, svoj tim i naš klub na 8. Novogodišnjem festivalu odbojke, koji je posle trodnevnih takmičenja završen danas u velikoj sali Spensa. 

U prvom polufinalu naši odbojkaši su odigrali utakmicu sa Blok autom iz Beograda. Posle prvog seta, beogradski kadeti su zasluženo poveli sa 1-0 u setovima. Naši odbojkaši su na mahove pokazali da mogu parirati rivalu, ali su ih serije grešaka brže nego što se očekivalo odvele na set zaostatka. Odlučni da istraju u borbi za finale, naši dečaci su na pravi način otvorili drugi set, zaigrali kvalitetno u svim elementima igre i izjednačili. Bilo je prelepo videti naš tim kako se bori. Aplauzi sa tribina bili su dokaz da je najmladja ekipa zaista vredna finala. Medjutim, nije biklo tako, poslednji set je pripao,  u ovom trenutku, iskusnijoj i kvalitetnijoj ekipi iz Beograda, koja je na taj način, bez poraza, izborila plasaman u finale.

U utakmici za treće mesto naš tim je čekala odlična, tehnički veoma potkovana ekipa Žužemberka iz Slovenije. Već vidno umorni, pomalo ispražnjeni posle polufinala, izabranici trenera Banjca nisu uspeli da pruže poseban otpor slovenačkoj ekipi. Rezultatom 2-0, momci iz Žužemberka su trijumfovli i osvojili bronzu. Prema svemu vidjenom, apsolutno zasluženo.

U velikom finalu, odbojkaši Vojvodine NS seme su bez većih napora savladali Blok aut i očekivano osvojili 8. Novogodišnji festival odbojke koji je odlično organizovao OSV.

Samim plasmanom medju četiri najbolje kadetske ekipe, a bilo ih je dvanaest, naši dečaci su napravili neočekivano dobar rezultat u zaista kvalitetnoj konkurenciji timova iz Srbije, Slovenije i Hrvatske. Medalja je izostala, ne treba žaliti za njom, već na krilima vrlo dobre igre koju su pružili na šest utakmica turnira, nastaviti dalje, zacrtanim putem, ka završnici Pionirskog prvenstva Vojvodine.

Leave a Comment

Fields with * are required.