posted by admin on March 6, 2019

Iako nisu blistali pioniri našeg Kluba, koji  u ovom takmičenju nastupaju kao OK Vojvodina, su slavili u prvoj utakmici 1/4 finala Pionirskog prvnestva Vojvodine i na taj način napravili prvi korak ka ćetvrtom uzastopnom pokrajinskom finalu. 

Pobeda od 3-1 u Sremskim Karlovcima lepa je uvertira pred revanš sa Stražilovom koji je na programu u nedelju 10.3. u sali OŠ ''Dositej Obradović'' u Novom Sadu.

Kvalitetnija ekipa naših pionira odlično je započela utakmicu i bez većih problema povela sa 1-0 u setovima. Karlovčani, pomalo nesigurni u svoje mogućnosti olako su se predali i omogućili našem timu laganu prednost. I na ovom meču, veoma dobri tehničar Pljevaljčić je razigrao svoje napadače, koji su, predvodjeni Perovićem, poen po poen, pravili nedostižnu prednost.

U nastavku utakmice, kroz sva tri odigrana seta, vidjena je potpuno drugačija slika na terenu. Domaći odbojkaši, nošeni podrškom prepune sportske sale, zaigrali su na sve ili ništa. Hrabri, odlučni da se bore do poslednjeg poena oni su sve vreme parirali a u pojedinim momentima potpuno nadigrali naše pionire. Rezultat takve igre doneo je vrlo neizvestan drugi set koji su naši dečaci, uz dosta muke, priveli kraju. Iako u deficitu od dva seta, Karlovčani su nastavili u istom ritmu i potpuno zasluženo, nakon rezultatske klackalice, smanjili na 2-1.

Predvodjeni, odličnim Perovićem, kojem se na mahove priključivao i Nikolajević, odbojkaši trenera Banjca su se vratili u igru, i na kraju, osvojivši četvrti set, u kome su domaći bili vrlo blizu izjednačenja, priveli utakmicu kraju, nadamo se, svesni, da, bez obzira na evidentan kvalitet koji poseduju ,moraju svaki put odigrati maksimalno u svim elementima igre ukoliko žele da i nakon završetka ovog takmičenja budu osvajači neke od medalja koja ih vodi na Državno prvenstvo.

Leave a Comment

Fields with * are required.