posted by admin on March 17, 2019

Odbojkaši našeg Kluba osvojili su prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine za pionire i na taj način odbranili prošlogodišnju šampionsku titulu. Oni su najpre, u polufinalu, sa 3-0, savladali Partizan iz Bača, da bi u finalu, istim rezultatom, nadigrali domaći Proleter.

I na ovom takmičenju, oni su nastupali kao OK Vojvodina Ns seme, još jednom potvrdivši da sportsko - tehnička saradnja izmedju našeg Kluba i odbojkaškog giganta, iz godine u godinu, daje sve bolje rezultate.

Postava koju su činili Pljevaljčić, Perović, Starčevič, Nikolajević, Ćulibrk, Katić i libero Vulović, odlično je otvorila polufinale protiv Partizana iz Bača.. Iz poena u poen, sigurnom igrom, naši odbojkaši su pravili rezultatsku prednost omogućivši tako treneru Banjcu da šansu pruži i igračima sa klupe. U istom ritmu, superiorno, oni su odigrali drugi, a kasnije i treći set. Pobeda od 3-0, odvela je naše odbojkaše u finale gde ih je čekao domaći, zrenjaninski Proleter, koji je u polufinalu bio bolji od Jedinstva iz Stare Pazove.

Poput prve utakmice, naši dečaci su i u finalu odigrali rutinski, Predvodjeni odličnim Pljevaljčićem, koji je zaista dobro vodio svoj tim, napadači, pre svih, Starčević i Nikolajević, su imali svoje role. Katić je bio odličan na servisu, dok su na mreži veoma dobro funkcionisali Perović i Ćulibrk. I u ovoj utakmici, trener Banjac je kombinovao, i šansu dao svim svojim odbojkašima, Torbici, Petrovskom, Grekuloviću, Ćućiloviću, Ilibašiću, Keravici, Žegarcu i Čolakoviću, koji su je iskoristili, i svojom korektnom igrom doprineli konačnom uspehu.

Odlukom žirija, kojeg su sačinjavali treneri sve četiri ekipe, medju najboljima pojedincima našlo se mesto za trojicu naših dečaka. Tehničar Pljevaljčić je proglašen za MVP, Ćulibrk za blokera a Vulović za prvog libera finala.

Pehar namenjen šampionu Vojvodine, kapitenu Voji Nikolajeviću, uručio je Petar Bogunović, predsednik OSV. Srebro je pripalo Proleteru, bronza Jedinstvu, dok su dečaci iz Bača bili četvrti.

Kao i godinama u nazad, Proleter se pokazao kao odličan domaćin. Ovoga puta, podršku je imao u odbojkaškom Kleku, gde je organizovan završni turnir pionirskog prvenstva Vojvodine.Leave a Comment

Fields with * are required.