posted by admin on March 23, 2019

Pobedom od 3-2 u setovima, u prepunoj sali Dositejeve škole na Detelinari, nad direktinim rivalom u borbi za viši rang takmičenja, ekipom ŽOK Futog, naše prvotimke su gotovo sigurno obezbedile igranje u I Vojvodjanskoj ligi u sezoni 2019/2020.

U utakmici na jednu loptu, prepunoj rezultatskih klackalica, igri poen za poen, odbojkašice trenera Stojića, su preskočile sve prepreke i na kraju, sasvim zasluženo, ostvarile veliku pobedu.

Od samog starta utakmice naš tim je krenuo silovito. Samoverene, željne pobede, kapiten Danica Nikić i njene saigračice, stigle su do velikih 20-13. Kada se činilo, da će vodjstvo od 1-0 u setovima biti izvesno, došlo je do velikog preokreta. Futožanke su serijom sjajnih servisa dovele set do neizvesnosti. Na kraju, posle dve neiskoriščene set lopte našeg tima, gošće prve dolaze do vodjstva, bilo je 27-29.

U drugom setu, naš tim je nastavio još bolje. Čvrsto rešene da uspeju, naše odbojkašice su zaigrale još borbenije, samouverenije i efikasnije. Rezultat takve igre bio je osvajanje seta i to sa ubedljivih 25-19.

Nastavak susreta pripao je gošćama. Ponovo je odličan servis, na neki način, ograničio igru našeg tima. Menjao je trener Stojić ali nije našao pravu postavu koja bi ozbiljnije odgovorila rivalu, koji je na kraju, sa 25-22 poveo sa 2-1. Iako su često bile na pragu preokreta, naše devojke bi,kao po pravilu, greškama dale krila fuožankama.

Četvrti set, koji je bio i najvažniji, doneo je najviše uzbudjenja. Svesne da ih samo pobeda vodi na tron naše odbojkašice su zaigrale možda i najbolji set u tekućoj sezoni.Vodile su gotovo čitavo vreme, ali su opet, neshvatljivo, pred sam kraj dozvolile gošćama vodjstvo od 20-18. Iako pod velikim pritiskom, one su ipak, servis poenom Ive Mančev, slavile na razliku, sa 25-23, iuvele utakmicu u taj brek set.

Na promeni strana bilo je 8-7 za naš tim, da bi ubrzo, bodrene neverovatnom podrškom svojih navijača, serijom sjajnih poena, Volleyovke došle do, ispostavilo se, nedostižnih 13-9. Na kraju, blokom Lalićeve, one su osvojile poen, set, i pobedu vrednu I Vojvodjanske lige. 

Kvalitetan rad, naporni treninzi i želja za uspehom su napokon doneli toliko željeni trijumf. Posle tri sezone, u kjima su naše prvotimke sa drugog mesta pratile svoje rivale u viši nivo takmičenja, dočekali smo dan, kada sa ponosom možemo reći, da je sezona 2018/2019 u znaku devojaka sa Detelinare. 

Verujemo, da će u naredna dva kola, kada su na programu mečevi sa Lavicama i Dunav volleyom, naše prvotimke zabeležiti barem jednu pobedu, i na taj način, i teoretski obezbediti plasman u I Vojvodjansku ligu!Leave a Comment

Fields with * are required.