posted by admin on May 11, 2019

Posle četiri zlata, na isto toliko finalnih turnira gradske lige, pioniri našeg Kluba osvojili su srebro i takmičarsku 2018/2019 završili iza ovogodišnjeg šampiona ekipe Voše.

U sjajnom ambijentu srmeskokarlovačke hale sportova izabranici trenera Banjca su najpre, u polufinalu, nadigrali domaće Stražilovo sa 2-1 u setovima. Utakmicu, čiji je početak doneo dosta nervoze, bolje je otvorio domaćin a završio naš tim. Greške, koje su obeležile čitav tok susreta, na kraju su više koštale domaće odbojkaše. U prelomnim momentima odlučujućeg seta, igrač preokreta, Čolaković, je ušavši sa klupe, serijom servisa trasirao put svojoj ekipi ka finalu. On je, uz Pljevaljčića, Nikolajevića, Torbicu i Petrovskog bio jedan od tvoraca pobede i plasmana u peto uzastopno veliko finale.

A u finalu, naši dečaci su dočekali Vošu. Ekipa trenera Maoduša, koja je u drugom polufinalu savldala Futog sa 2:1, bila je kao i u svakoj utakmici pre današnje, vrlo nezgodan rival za naše pionire. Iako su loše krenuli, sa čak sedam poena zaostatka, naši pioniri su uspeli da se vrate u set, izjednače, a na kraju, sa 25:22, i osvoje prvi period igre. Libero Grekulović je stabilizovao prijem a naši napadači su sa svih pozicija bili vrlo efikasni. Kada se očekivalo da će u istom ritmu nastaviti igru, oni su stali, dozvolili Voši da se konsoliduje i potpuno preuzme konce igre u svoje ruke. Nakon izjednačenja i prednosti od 10:4 u odlučujućem setu bilo je jasno da je protivnik bliži velikom peharu. Tračak nade se ipak pojavio. Vratili su se naši odbojkaši, zaigrali odlično i stigli do12:12. Medjutim, više od toga nisu mogli. Serijom od 3:0, Slokar i ekipa Voše, su stavili tačku na jedan od najneizvesnijih finalnih turnira od osnivanja Lige TNS, i zasluženo, postali novi šampioni.

U utakmici za bronzu Futog je nadigrao domaće Stražilovo sa 2:1.

Karlovčani su fenomenalno organizovali turnir. Odlični domaćini, na celu sa Vladom Hardomeljom, su se potrudili oko svih detalja, opravdali poverenje rukovodstva OSNS i pružili veliko gostoprimstvo svim učesnicima. Pokazali su da vole odbojku, poštuju trud odbojkaša i njihovih trenera, posvetivši upravo njima najveću pažnju tokom čitavog takmičenja.

Pehare i medalje najboljima uručio je nekadašnji odbojkaš Stražilova a danas jedan od najboljih igrača aktuelnog seniorskog šampiona Srbije u odbojci OK Vojvodina Ns seme, Božidar Vučićević, popularni Boža.


Leave a Comment

Fields with * are required.