posted by admin on May 19, 2019

Četvrto uzastopno finale Prvenstva Srbije za pionire, na kojem su naši dečaci bili favoriti za jednu od medalja, završeno je sa petim mestom u konkurenciji još jedanaest klubova . Prošlogodišnji šampion, ekipa VGSK, odbranio je tron, domaći Proleter je bio drugi, dok su pioniri Ribnice iz Kraljeva osvojili bronzano odličje.

U finalu pre finala, u prvoj utakmici grupne faze, odbojkaši trenera Banjca su izašli na megdan Velikogradštancima i izgubili sa 3-2. Loš pristup utakmici, nesigurna igra prepuna grešaka i preslab nastup nosilaca igre, omogućio je protivnicima trijumf. Minimalan, neočekivan poraz, koji je direktno uticao na čitav nastavak takmičenja, potpuno je udaljio tim od borbe za trofej, jer su se samo prvaoplasirani timovi grupne faze mogli naći u polufinalnima.

U nastavku takimčenja dečaci su zaigrali puno bolje. Tri ubedljiva trijumfa nad Takovom iz Gornjeg Milanovca, Jedinstvom iz Stare Pazove i Obrenovcem, odveli su ekipu do petog mesta, i pokazali da je sve moglo i moralo biti drugačije. 

Ostaje nada, da su nakon ovog takmičenja, naši mladi igrači izvukli pouke, shvatili kako ne treba i spoznali da se samo maksimalno ozbiljnim angažovanjem može ostvariti rezultat kakav su priželjkivali. 

Vasa Mijić, sportski direktor našeg kluba i Andrija Gerić, predsednik, koji su tokom čitavog turnira bili uz dečake, su  skrenuli pažnju upravo na pomenute stvari, pružili podršku i posavetovali kako dalje, još jednom potvrdivši da im je pre rezultata daleko važniji kompletan razvoj mladog igrača.

Na kraju, uz zahvalnost rukovodstvu OK Vojvodina Ns seme, našem sportsko - tehničkom partneru, pod čijim imenom smo igrali i ovoga puta, treneru kadeta Vojvodine i selektoru pionirske reprezentacije, Strahinji Koziću, sa kojim smo imali odličnu saradnju, nastavljamo dalje sa željom da već dogodine naši pioniri nastave tradicju učestvovanja na velikim takmičenjima kakva su prvenstva Vojvodine i Srbije.


Leave a Comment

Fields with * are required.