posted by admin on June 17, 2019

Na prvom prvenstvu Vojvodine za predpionire, kojeg je organizovao Odbojkaški savez Vojvodine, naši dečaci rodjeni 2005. i mladji, puleni trenera Mitra Banjca, su osvojili drugo mesto i okitili se srebrnim medaljama.

Nakon grupne faze, posle koje su naši odbojkaši izvojevali tri pobede, odigrao se finalni turnir, u Kikindi, na kojem su, pored naših, učestvovali i dečaci iz Proletera Zrenjanin, OK Novi Sad i Bavaništa.

U prvoj utakmici finalne runde naši dečaci su savladali ekipu Novog Sada, koju su u ovom takmičenju predstavljali odbojkaši iz Sremskih Karlovaca. Rezultat je bio 2:1. Proleter iz Zrenjanina bio je takmac našem timu u drugoj, ispostaviće se ključnoj, utakmici turnira. Nakon velike drame, posebno u drugom setu kada je naš tim imao dve set lopte, Banaćani su zasluženo slavili sa 2:0 i time sebi trasirali put prema zlatu. U poslednjoj utakmici, u borbi za drugo mesto u pokrajini, protiv Bavaništa, naši dečaci su odigrali sjajno i sa ubedljivih 2:0 došli do drugog mesta. Bavanište je na kraju, bilo treće,dok su Karlovčani, u dresu Novog Sada, zauzeli četvrto mesto.

Sjajno organizovani finalni turnir završen je svečanom ceremonijom na kojoj su naši odbojkaši, Dušan Ćućilović i Jovan Krnjajić, proglašeni za najboljeg dizača odnosno smečera u Vojvodini.

Leave a Comment

Fields with * are required.