posted by admin on December 22, 2019

Pioniri našeg kluba, na čelu sa svojim trenerom Mitrom Banjcem, nezadrživo idu ka još jednom finalnom turniru Prvenstva Vojvodine za odbojkaše. Prvotimke su, na žalost, i pored odlične igre poražene od ekipe Grbić. Najmladje odbojkašice, pobedom nad Dunavom, zaključile vrlo dobru jesen.

U derbiju trećeg kola, druge faze, pionirskog prvenstva Vojvodine, naš tim je dočekao favorizovanu ekipu Proletera. Dečaci trenera Jančića, aktuelni vicešampioni Srbije, koji u dosadašnjem toku takmičenja ne znaju za poraz, dočekani su u zaista paklenoj atmosferi Dositejeve sale. Praćeni podrškom svojih drugarica i drugova, roditelja i ostalih navijača, koji su gromoglasno ali u sportskom duhu navijali, naši odbojkaši su igrom u jednom dahu otvorili utakmicu i bez većih problema došli do prednosti od 1-0 u setovima. Iako su u drugom setu imali veliku rezultatsku prednost, nakon koje se činilo da će svoje vodjstvo udvostručiti, oni su stali i dopustili zrenjanincima da se priključe, a ubrzo i preuzmu potpunu inicijativu koja ih je dovela do zasluženih 1-1. U nastavku igre, predvodjeni Torbicom, naši pioniri su osvojili dva vrlo važna seta i sad, sa 6 bodova, drže drugo mesto u konkurenciji 9 klubova iz Vojvodine. Odličnu igru pružili su svi , ali su u pojedinim delovima igre, najpre Čolaković a na kraju i Grekulović, odveli svoj tim do tri veoma važna boda.

Prvotimke su svoju poslednju utakmicu u 2019. odigrale u Temerinu. Nakon odličnog prvog dela igre, u kojem su odigrale na visokom nivou, one su došle do prednosti od 1-0 u setovima. Iako su dale sve od sebe nisu uspele više od toga. Temreinke su bile bolje, konkretnije u fazi napada i pre svega u elemetu servisa. Sa druge strane, naše devojke su bile slabe na mreži a pogotovo neprecizne u početnom udarcu sa servis linije. Izuzetno veliki broj grešaka našeg tima rezultirao je pobedom protivničke ekipe Grbić, sa 3-1.

Najmladje odbojkašice su gostovale ekipi Dunav volleya gde su nakon neizvesne utakmice trijumfovale sa 2-1 u setovima.


Leave a Comment

Fields with * are required.