posted by admin on March 9, 2020

Nakon dvadesetak utakmica, koje su prethodile finalnom turniru pionirskog prvenstva Vojvodine i još dve na njemu, pioniri našeg kluba su zasluženo izborili veliko finale i nakon vrlo zanimljive utakmice, na kraju, zaslužili srebrnu medalju, vicešampionsko odličje i plasman na finalni turnir prvenstva Srbije.

U polufinalu, izabranici trenera Banjca, pioniri, predvodjeni Jovanom Torbicom, savladali su odličnu ekipu Kleka sa 3-1. U utakmici prepunoj neizvesnosti, dugih i atraktivnih poena, bolje su se snašli naši dečaci stekavši prednost od 2-0 u setovima. U trećem setu, iako su vodili, bili na korak maksimalnog rezultata, oni su stali, prepustili inicijativu Klečanima koji su smanjili na 2-1. Četvrti set je u potpunosti pripao našem timu za konačnih 3-1 i plasman u finale.

Sa druge strane, u prvom polufinalnom meču, ekipa Proletera je iznenadila favorizovanog domaćina, ekipu Stražilova, i sa rutinskih 3-0, nagovestila visoke domete u finalu.

U duelu koji će odrediti šampiona, u prepunoj sali sremskokarlovačke OŠ ''23. oktobar'', a kojem su izmedju ostalih prisustvovali veilkani srpske odbojke, Vasa Mijić, Andrija Gerić, Vladimir Batez, trofejni stručnjak Nedžad Osmankač, selektor pionira Strahinja Kozić i njegov asistent Bojan Mihajlović, trener Dejan Vulićević, nekadašnji medjunardni sudija Mića Djurić, vidjena je lepa odbojka. Nakon preokreta, zasluženo je slavio tim Proletera iz Zrenjnanina sa 3-1.

Sem prvog seta, kojeg su u jednom dahu odigrali naši dečaci, Proleter j bio raspoložniji, konkretniji i rekli bismo fiziči svežiji rival. Borili su se naši odbojkaši, pokušavali, ali više od osvojenog seta nisu mogli. Nedostatak koncentracije u finišu četvrtog seta, nekoliko neiznudjenih grešaka naših pionira, odvelo je zrenjanince ka tronu i drugoj titluli šampiona od osnivanja kluba!

Klek je osvojio bronzu iako su odbojkaši Stražilova vodili sa 2-0 u setovima i 21-19 u trećem setu.

Individualno priznajne -  najbolji tehničar turnira, pripalo je našem Dušanu Ćućiloviću koji je zaist sjajno dirigovao igrom našeg tima, ne samo na ovom turniru već kroz čitav dosadašnji tok sezone. 

Karlovčani su još jednom pokazali da su pravi domaćini, da poznaju odbojku i da je vole. Prepuna sala kroz sve četiri utakmice turnira, atmosfera na nivou velikih takmičenja, frenetično i sportsko navijanje, učinili su ovo finale takvim kakvo je bilo - fenomenalnim. 

Leave a Comment

Fields with * are required.