posted by admin on May 8, 2020

Nakon deset godina vrednog i požrtvovanog rada, posla punog ljubavi i pažnje posvećenog deci, na stotine  kvalitetno obučenih mladih odbojkašica i odbojkaša, državnih reprezentativaca, naš klub je dočekao da jedan od njegovih nekadašnjih igrača, Veljko Prišić (2000), započne pripreme sa seniorskim pogonom najtrofejnijeg kluba sa naših prostora OK Vojvodina Ns seme. 

Prve odbojkaške korake Veljko je načinio u sali OŠ ''Dositej Obradović'' pod dirigentskom palicom trenera Banjca, kada je bio peti razred. U narednih nekoliko sezona provedenih u pionirskoj selekciji našeg Kluba skrenuo je pažnju na sebe. Vredan uvek željan igre, maksimalno motivisan za rad, bio je jedan od predvodnika tima koji je osvojio bronzu na Prvenstvu Vojvodine i zajedno sa svojim saigračima obezbedio plasman na prvo državno prvenstvo koje je Klub odigrao 2016. godine. 
Odlične igre u SK Volley su ga preporučile Vojvodini u kojoj je prošao sve mladje selekcije a sada, na radost svih nas, zakucao i na vrata prvog tima.

Čestitamo Veljko, iznenadjeni smo, iako smo očekivali da ćemo te uskoro videti medju najboljima?

  • Trener Gavrančić me je, nakon ove duge pauze koju je prouzrokovala Korona, zaista obradovao pozivom na pripreme seniorske ekipe, kaže Prišić, koji je prethodnu sezonu završio kao igrač ekipe Novog Sada, u koji ga je naš šampion poslao na kaljenje.Gde se održavaju pripreme?

  • Radimo na Fruškoj Gori, preciznije, na Glavici, u šumskoj oazi, okruženi zelenilom i svežim vazduhom. Započeli smo sa trčanjem, vežbama snage i istezanjem, što je bilo i očekivano uzimajući u obzir dadugo nismo radli. Verovatno ćemo se uskoro družiti i sa loptom, mada je za sada, priprema tela, za napore koji slede, na prvom mestu.

Kako se osećaš posle prvog treninga sa seniorima?

  • Bilo je lepo, zadovoljan sam. Trčali smo krugove po brdskom terenu i mogu reći da je bilo zaista naporno ali sam izdržao sve što je bilo predvidjeno.

Kakvi su planovi, Tvoji, šta očekuješ od ovih priprema?

  • Još uvek sam, onako, možda zatečen ali poznavajući sebe znam da ću pružiti maksimum, vredno trenirati, slušati trenere i starije saigrače i pokušati da se što duže zadržim medju prvotimcima. Da li će to biti dovoljno ili ne, videćemo? Uglavnom, neću odustati od želje da zaigram za prvi tim Vojvodine.


Na kraju, Veljko se zahvalio svima: Upravi kluba iz kog je potekao, svojim trenerima i poželeo da u budućnosti neki od njegovih saigrača, takodje nekadašnjih pionira naše ekipe, koji sada igraju u mladjim selekcijama, Kozić, Mišković, Malešević, Ćulibrk ubrzo dodju do najbolje selekcije Voše.

Leave a Comment

Fields with * are required.