posted by admin on December 22, 2021

Tri vrlo teške utakmice, sa kojima su i završili zvanična prvenstvena takmičenja u kalendarskoj godini, naši pioniri su odigrali u poslednjih petanestak dana decembra. Doživeli su dva poraza, gotovo identična, posle pet setova igre i ostvarili pobedu vrednu tri boda u Vrbasu.

Posle Vrbasa i maksimalnog trijumfa, očekivalo se da će, u naredna dva meča, protiv izuzetno jakih rivala, naši dečaci izvojevati pobede i sa prvog mesta otići na zimski odmor. Medjutim, nije bilo tako. I pored vrlo dobre ige, bodovi su otišli na konto protivnika.

Nedostatk sreće, u nekim momentaima i hrabrosti, koštali su izabranike trenera Mitra Banjca mnogo boljeg rezultata nakon prva tri kola druge faze Prvenstva Vojvodine. 

Na žalost, odlučujuući, taj brek set, u obe utakmice, koje su usledile nakon Vrbasa, pripao je protivnicima iz Banata.

Najpre su, u Zrenjaninu, u derbiju proiv Proletera, u tradicionalno neizvesnoj utakmici, naši dečaci doživeli poraz uprkos vodjstvu i dobroj igri. Kao i proletos, zrenjninski tim je slavio u petom periodu igre, iskoristio svoje šanse i osvojio veći deo plena.

Nekoliko dana kasnije, vidjena je gotovo preslikana igra naše ekipe, samo je, nakon nje, ekipa Bavaništa sa osmehom napustila Novi Sad. Iako su vodili sa 1-0 i 2-1 u setovima, kapiten Uroš Popin i njegovi drugari nisu izdržali do kraja, poklekli su, i ostali na samo jednom osvojenom bodu.

U nastavku takmičenja, tim naših pionira očekuje još četiri susreta (Stražilovo, Srem, Spartak, Vojvodina). 

Borba za plasman, u četiri najbolje ekipe koje posle druge faze igraju finalni turnir za pobednika takmičenja, biće vrlo teška, ali mi verujemo da će nas, i ovoga puta, naši pioniri obradovati i zauzeti svoje mesto na pobedničkom postolju !

Leave a Comment

Fields with * are required.