posted by admin on April 10, 2022

Naši dečacin rodjeni 2008. i mladji, pretpioniri, koje sa klupe predvodi trener Mitar Banjac, osvojili su četvrto mesto na Prvenstvu Vojvodine čija je završnica odigarana u Kovinu. Takodje, oni su samim plasmanom, medju četiri najbolje ekipe pokrajine, obezbedili učešće na najvećoj odbojkaškoj smotri svoje generacije - Prvenstvu Srbije koje će se igrati početkom juna!

Nakon grupne faze, posle koje su, sa tri pobede i jednim porazom, završili na prvom mestu, naše pretpionire je na finalnom turniru, dočekala ekipa domaćina, OK Bavanište, koja je bila drugoplasirana u grupi Banat. Tradicionalno neugodan rival se i ovoga puta pokazao u svom karakteristično - strpljivom izdanju, borbenom i istrajnom da nakon dugih nadigravanja osvoji poen. I pored odličnog starta, ubedljivog trijumfa u prvom setu, naši dečaci nisu uspeli da konačnim trijumfom obezbede medalju i veliko finale. Nedostatak sportske sreće, posebno u poslednja dva seta, te nedovoljno samopouzdanja u odsudnim momentima igre naših dečaka, odredili su Bavaništancima duel za trofej, kojeg su zaslužili pobedom od 3-1 (15-25, 25-11, 25-23, 25-23)

Već posle prve utakmice turnira, primetilo se i u igri vidno osetilo neigranje, skoro operisanog, Milana Stojiljkovića, jednog od važnih igrača našeg tima, čiji su izostanak njegovi klupski drugari na sve načine pokušali da nadoknade, i nema im se šta zameriti, na protiv, možemo biti ponosni na sve njih!

U borbi za bronzu, protiv velikog rivala, OK Stražilovo, ponovila se ''ista priča'' iz, prethodno opisanog, polufinalnog duela. Naši su poveli, pa stali. Karlovčani su koristili svaku neodlučnost našeg tima i poen po poen, strpljivo, trasirali put ka bronzanom odličju. Iako su u trećem, i četvrtom setu, imali prednost, vodili, Banjčevi puleni bi, kao po pravilu, nakon dvadesetog poena, neshvatljivo pali u igri i prepuštali protivniku trijumfalni finiš. Na kraju, vrednim trijumfom od 3-1 (25-23, 12-25, 20-25, 22-25), Sremci su zaslužili bronzu!

Vuk Tonković, kapiten tima, primio je priznanje kao najbolji odbrambeni igrač turnira, te pehar namenjem četvrtom timu Vojvodine u konkurenciji pretpionira, za sezonu 2021/2022.

Zlato je osvojila, po svim merilima, najbolja ekipa Proletera iz Zrenjanina, a srebro OK Bavanište!

Čestitamo našim odbokašima, Tonkoviću, Kostiću, Kušliću, Pejčiću, Lukiću Nikoli, Velemiru, Torbici, Lukiću Marku, Vlašiću, Čeliću, Mariću, Jandriću, te treneru Banjcu, što su nastavili kontinuitet i učestvovali na još jednom prestižnom takmičenju upriličenom za mlade odbojkaše, koje je, po izboru Odbojkaškog saveza Vojvodine, sjajno organizovao OK Bavanište.

8dc1bf5673e45b7e3de6d03fc839ace9.jpg


Leave a Comment

Fields with * are required.