posted by admin on June 8, 2022

Pretpioniri našeg Kluba, predvodjeni trenerom Banjcem, osvojili su sedmo mesto na Finalnom turniru prventva Srbije 2022, nastavivši, na taj način, kontinuitet učestvovanja i dobrih igara na najvećoj odbojkaškoj smotri, za mladje kategorije, u državi.

U grupnoj fazi, oni su odigrali dve utakmice. Poraz od, kasnijeg šampiona, zrenjaninskog Proletera, nije mnogo boleo. Rival je bio kvaliteniji u svim elemetima igre i zaslušio trijumf. U drugoj utakmici, protiv OK Desetka Niš, naši dečaci su zaigrali kako umeju, te svladali starog sportskog rivala sa maksimalnih 3:0.

Drugo mesto u grupi svrstalo je kapitena Torbicu i njegove saigrače u borbu od 5-8 mesta.U prvoj utakmici za plasman, uprkos velikoj borbi, maksimalnom zalaganju i vodjstvu od 1-0 u setovima, Volleyovci nisu uspeli da savladaju odlične vršnjake OK Karadjordje Topola. 

Poslednji, odlučujući meč na takmičenju, doneo je pobedu nad OK Mladenovac sa 3-1. Nakon preokreta i velike drame u četvrtom setu, naši odbojkaši su potpuno zasluženo slavili i radosni napustili Zrenjanin, kao sedmoplasirani tim Srbije u sezoni 2021/2022!

Šampion je, ponovićemo, postao domaćin, Proleter, sjajna ekipa Crnjanskog iz Beograda osvojila je srebro, dok je u meču  za bronzu, beogradski As, savladao OK Vojvodinu NS Seme.

Proleter je bio fenoemnalan domaćin i ovog puta, Zrenjanin, kao i uvek, prijatan za boravak u njemu, a mi se nadamo, da će naši dečaci i dogodine, pod svodovima Medisona i Kristalne dvorane, ispisati novu, važnu stranicu, za neke, buduće monografije SK Volley. 

5d24323ec9795b7b1b77ac9e915b58f6.jpg


Leave a Comment

Fields with * are required.