posted by admin on June 4, 2023

Odigravanjem finalnog turnira, u sve četiri konkurencije, spuštena je zavesa na još jednu sezonu Gradske lige. Odbojkaški savez Novog Sada je okupio najboljih 16 ekipa medju kojima su se potpuno zasluženo našle i naše dve - pioniri i pionirke.

U sjajnoj atmosferi velike sale Spensa, bodreni od svojih drugarica i drugara, naše ekipe su bez izgubljenog seta došle do trona i na Detelinaru, po prvi put od osnivanja Kluba, donele dva šampionska pehara!

Prvi su na teren izašli pioniri. Motivisani, da i osmi put za redom odnesu pehar na Detelinaru, oni su u polufinalu, sa 2-0, savladali mladjanu ekipu Stražilova 2 i izborili finale. Nakon njih, u velikom derbiju ,sa vršnjakinjama iz OK Grbić, naše devojčice su, posle vrlo neizvesnog i uzbudljivog meča, asom kapitena Teodore Stević, prepune radosti, sa suzama sreće u očima, potvrdile kvalitet i izborile veliko finale.

Na oproštaju od ove sezone, a pred put u Beograd, na reprezentativno okupljanje, Stefan Marić, Pavle Čolaković i Vuk Tonković, su poveli svoje drugare do pobede u finalu, nad prvom ekipom Stražilova, i trijumfa vrednom osme uzastopne titule šampiona Gradske lige. Bronzu je osvojila ekipa OK Vojvodina Ns seme.

U isto vreme, na terenu pored, pred stotinak vatrenih navijača. odbojkašice trenera Nikole Emera, su se borile protv ekipe FOKa, prvoplasiranog tima regularnog dela takmičenja, protiv emocija, sopstevnog imperativa za slavljem i želje da dodju do pobede. Složne, kako na terenu, zako i na klupi - timski jake i prepune energije, one su i uspele u tome. Dominantne u svim elementima odbojkaške igre, Regodić, Stević, Cvetković, Gaćaš, Suvajdžiić, Krićković i libero Savić, pobedom od 2-0 u setovima, su došle do šampionskog pehara, i konačnog trijumfa - pobednika Gradske lige 2. 

Čestitamo našim šampionkama: Regodić, Stević, Cvetković, Gaćaš, Suvajdžiić, Krićković, Obradović, Milekić, Stupar, Jovović, Savić, Prelić i šampionima: Popin, Marić, Čolaković, Ristić, Ilić, Branković, Vasiljev, Horvat, Pilipović, Petrović, Tonković, Lukić, Stojiljković, te njihovim trenerima, Nikoli Emeru, Tamari Milinović i Mitru Banjcu!


Leave a Comment

Fields with * are required.