posted by admin on June 18, 2023

Jubilarni, 15. Trofej SK Volley, turnir u uličnoj odbojci 4-4, je uspeo je na radost svih učesnika! Odbojkašice i odbojkaši, budućnost odbojke u Srbiji, iz 160 ekipa, njih oko 1000, koji su predstavljali svojih tridesetak klubova, odigrali su veliki broj utakmica, družili se i uživali na terenima OŠ ''Miroslav Antić'' u Futogu, a u isti mah napravili dobro delo, učestvujući u, sada već možemo reći, humanitarnom pokretu - za Lenku, malenu, hrabru,devojčicu koja se bori za ozdravljenje od teške bolesti.

Što se takmičenja tiče, na njemu je ovoga puta učešće uzeo rekordan broj ekipa, u konkurencijama devojčica i dečaka,  rasporedjenih u četiri uzrasne kategorije, a na dvadeset mini odbojkaških terena. 

Beograd, Subotica, Vrbas, Kikinda, Zrenjanin, Ruma, Bečej, Bačko Gradište, Beočin, Sremski Karlovci, Klek, Kulpin, Bački Petrovac, Gložan, Bački Jarak, Futog i Novi Sad, imali su svoje predstavnike na 15. Trofeju, a do pobedničkog postolja su došli oni najbolji, najuporniji, najsnalažjiviji i fizički najspremniji, jer se do odličja stizalo tek posle sedam odigranih utakmica! 

Mladje devojčice, odbojkašice rodjene 2011. su bile sjajne, odigrale su bezbroj utakmica, da bi na kraju, posle velikih uzbudjenja, plasman, vredan medalje, ostvarile, prvoplasirane odbojkašice Štrand volleya iz Novog Sada, koje su velikom finalu bile bolje od vršnjakinja ekipe Mladosti iz Bačkog Petrovca. U borbi za bronzu Futog west je savladao Žok Suboticu.

Odbojkašica pobedničke ekipe, Elena Zelenika, osvojila je nagradu MVP u konkurenciji 2011.

Kod devojčica, u konkurenciji starijih, 2009/2010. godišta, slavile su odbojkašice Libera iz Bačkog Gradišta, druge su bile predstavnice OK NS-Tim a treće, bronzane, devojčice iz OK Proleter Zrenjanin. Nagrada za najbolju odbojkašicu otišla je u Bačko Gradište, Jefimiji.

Mali odbojkaši, dečaci rodjeni 2010. su bili sjajni. Nakon grupne faze, u kojoj je nastupilo 20 ekipa, za medalje su igrali odbojkaši Proletera iz Zrenjanina, kasniji šampioni 15. Trofeja, te dve ekipe SK Volley koje su, posle svega vidjenog, potpuno zaslužile srebrno i bronzano odličje.

Odbojkaš Zrenjaninaca,Kosta Tančić, osvojio je laskavo priznanje za MVP u svojoj konkurenciji.

U takmičenju starijih dečaka, 2008/2009, zlato su osvojili zaista i najbolji, odbojkaši OK Kulpin, srebro SK Volley  a bronzu,  ekipa OK Vojvodina Ns seme. Erik Kreko, iz pobedničke ekipe, bio je najbolji odbojkaš medju svim svojim vrlo perspektivnim vršnjacima!

Pored predstavnika humanitarne organizacije ''Za prvi korak'' i ''Čepom do osmeha'' Trofeju su prisustvovali i naš nekadašnji odbojkaš, a sada prvotimac OK Vojvodina Ns seme, Uroš Mišković, promoter Trofeja, Siniša Antonić ispred Odbojkaškog saveza Vojvodine, i mnogobrojni gosti, koji su u prisustvu Vase Mijića, jednog od organizatora 15. Trofeja SK Volley, kao i godinama unazad, podržali ovu humanitarnu akciju našeg Kluba! 

Uz zahvalnost svima, trenerima, odbojkašima i odbojkašicama, njihovim roditeljima, Odbojkaškom savezu Vojvodine, ''Knjazu'' i ''Beriću'', našoj deci, našim vrednim volonterima, te, na posletku i Nemanji Joviševiću, direktoru OŠ ''Miroslav Antić'', zakazujemo, novo, 16. druženje, sa željom da sa nama, u junu 2024. bude i izlečena mala LENKA !

Leave a Comment

Fields with * are required.