posted by admin on July 11, 2023

Pionirska, U17, reprezentacija Srbije, u kojoj sa puno uspeha igra naš odbojkaš, Pavle Čolaković, osvojila je, na tek završenom Balknaskom prvenstvu u Tirani, bronzanu medalju. 

Nakon drugog mesta u grupi, poraza od Turske, te pobeda nad selkecijama Makedonije i Albanije, Pavle Čolaković i njegovi drugari su u polufinalu doživeli poraz od Bugara, da bi potom, u utakmici za treće mesto, posle pet setova, savladali Rumune i osvojili bronzano odličje.

Tokom čitavog prvenstva, Čolaković je imao važnu rolu u igri reprezentacije. Kao član prve postave doprineo je dobrom rezultatu i još jednom potvrdio svoj kvalitet. Naravno, prostora za bolju, konstantniju i učinkovitiju igru, svakako ima, pa s pravom verujemo, da će Pavle, u periodu pred nama, trenirati još motivisanije, napredovati i u budućnosti biti čvrst oslonac stučnom štabu reprezentacije Srbije .

Po svemu vidjenom u Albaniji srpski tim ima potencijal ali za glavno takmičenje ove sezone, IV Prvenstvo Evrope, u Podgorici, koje startuje za nedelju dana, mora posložiti odredjene stvari u igri ne bi li na smotri najboljih pionira Evrope ostvario visok plasman.


Leave a Comment

Fields with * are required.