posted by admin on September 17, 2023

Mnoštvo devojčica i dečaka, pretpionirske i pionirske selekcije SK Volley, odbojkašica početnica i malih odbojkaša, nekolicina njih iz drugih klubova i zemalja, vratilo se, prepuno utisaka, sa sedmodnevnog odojkaškog Kampa, koji je naš Klub, treću godinu za redom, organizovao u Somboru. 

Program, kojeg su naši treneri osmislili u Novom Sadu, je ispoštovan u celosti i pored visokih tempertura koje su nas pratile svo vreme boravka na severu Bačke.

Uslovi za treniranje, bili su odlični i ovoga puta. Sale, u somborskim OŠ ''Dositej Obradović'', OŠ ''Nikola Vukićević'' i OŠ ''Avram Mrazović'', pružile su odbojkašicama i odbojkašima sve potrebno za kvalitetan rad: mreže, veliki broj lopti, te sportskih rekvizita namenjenih upravo odbojkaškom sportu.

Treneri, Mitar Banjac, Dragan StojićNikola Emer, Tamara Milinović i saradnici u radu, naš nekadašnji odbojkaši, Danilo Božić, student TIMSa,  Uroš Malešević sa FFK u Novom Sadu, te mladjani Uroš Popin, praćeni koordinatorom rada svih selekcija Kluba, Slobodanom Velemirom, su treninge prilagodili, pre svega, tehničkim elementima igre, insistirali na detaljima tehnike, velikom broju ponavljanja, iskoristivši, pri tom, sve raspoložive resurse u punom kapacitetu.

Bazeni SC ''Mostonga'', koji su ekspediciji našeg Kluba bili na raspolaganju svakoga dana, dali su kamperima potrebnu dozu opuštanja i osveženja, izmedju trening aktivnosti, druženja i zabave.

Domaćin našeg boravka, Dom učenika srednjih škola u Somboru, ispoštovao je sve naše zahteve i obezbedio satnicu treninga baš onakvu kakvu smo i tražili pripremajući se za Kamp.

Poseta Gradskoj kući, velelpnom zdanju u srcu Sombora, te istorijski čas kojeg su deca sa svojim trenerima saslušali u njoj, ostavili su poseban utisak, oplemenili znanje svih i opomenuli na burnu ali slobodarski orijentisanu prošlost ovih prostora.

Kamp su tradicionalno posetili i osnivači našeg Kluba, Vasa Mijić i Andrija Gerić koji su kroz razgovore sa decom stekli odličan utisak te zadovoljstvo što je sve u najboljem redu.

U utakmicama, pred sam završetak Kampa, sa prijateljskim klubovima, OK Volley stars i Blok aut Beograd, naša deca su pokazala da su na pravom putu, te da će, ukoliko nastave ovako dobro da rade, tokom sezone pred nama, još više napredovati.

Leave a Comment

Fields with * are required.