posted by admin on November 13, 2023

Ako je neko bio skeptičan i sumnjao u odlične startne rezultate naših selekcija, sada, mesec dana kasnije, ljubitelji odbojke i navijači sa sigurnošću mogu da tvrde, kako je ovo, zasigurno, jedan od najboljih rezultatskih perioda od osnivanja našeg Kluba - ako gledamo čitav takmičarski pogon.

Posle pet kola, u I Vojvodjanskoj ligi, odbojkašice trenera Nikole Emera, sa skorom od četiri pobede i jednim porazom, sa prvog mesta na tabeli, očekuju poslednja dva kola u ligi i nadaju se tituli jesenjeg prvaka. Po svemu prikazanom, radom na trenigu, ponašanju, te motivacijom kojo plene, one su potvrdile svoj kvlaitet i opravdale očekivanja. Spoj mladih igračica i nekolicine starijih, iskusnijih, devojaka pokazao se pravim. Nadamo se, da će i u narednom periodu, osokoljene maksimalnom pobedom nad ŽOK Futog, sa još više samopouzdanja, još hrabrije i odlučnije nego do sada, prvotimke braniti boje SK Volley i pokazati da imaju snage za još bolje rezultate. 

Pioniri, odbojkaši rodjeni 2009. i mladji, koji igraju Pionirsko prvenstvo Vojvodine sa generacijom starijom od sebe, projekat Kuba za budućnost, uspeli su da prebrode grupu,ostvare glavni cilj i kvalifikuju se u osam najboljih Pokrajine. Pred njima je još sedam utakmica, sedam rivala protiv kojih će se boriti za prva četiri mesta i borbe za medalje. Trener Mitar Banjac, iskusan stručnjak, očigledno verujući u svoje talentovane i vredne odbojkaše, korak po korak, kao i sa generacijom 2007. (aktuelnim bronzanim sa Prvenstva Srbije) krči put ka novim radostima. U priog tome, govori i činjenica, da su njegovi odbojkaši, Torbica i Pilipović, dobili poziv za novo, drugo, okupljanje pionira Srbije (22.11. u Beogradu).

Godinama u senci svojih vršnjaka, naše sve bolje pionirke, koje sa klupe predvode: Nikola Emer i Tamara Milinović, polako ali sigurno napadaju drugi krug Pionirskog prvenstva Vojvodine. Nakon dve pobede u grupi, sa maksimalnim učinkom, kako u ovom takmičenju tako i u Ligi TNS, one sve više skreću pažnju na sebe. Predvodjene povremenim prvotimkama (Stević, Regodić, Cvetković, Kričković) koristeći sjajne uslove za rad, one se nameću i s pravom postaju prepoznatljive gde god da igraju.

Ništa lošije nisu ni ostale selekcije, mada, u njihovom uzrastu, klupski prioritet je pre svega pravilan tehnički razvoj, praćen kompletnom psiho - fizičkom komponentom ličnosti, pa smo sigurni da će i one, kad za to dodje vreme, biti u korak sa svojim starijim drugaricama i drugarima!


Leave a Comment

Fields with * are required.