posted by admin on March 25, 2024

Dve bronzane medalje, zlatnog sjaja, rezime su juče završenih finalnih turnira prvenstva Vojvodine! 

Pionirke su slavile u Odžacima, bile najbolje kada je to bilo najvažnije, i nakon pobede od 3-1, protov respektabilnog rivala, ŽOK Subotica, prigrlile i oko vrata ponosno ponele bronzu - prvu medalju koju je neka generacija Volleyovih devojaka osvojila na velikim takmičenjima mladjih selekcija, kakvo Prvenstvo Vojvodine zasigurno jeste! 

Bez obzira na poraz i nedorečenost u igri tokom polufinala protiv OK Jedinstvo Stara Patova i maksimalnog poraza, treneri Nikola Emer i Tamara Milinović su pronašli sange, motivisali svoje izabranice i potpuno zasluženo izborili trijumf u psihološki izuzetnoi teškoj utakmici za odličje.

Kapiten Teodora Stević je hrabro vodila svoj tim ka trijumfu. Cvetković, KričkovićRegodićSibinkić
Suvajdžić i Savić, su davale, svaka u svom domenu, ton igri naših devojaka u obe utakmice!. 

Naravno, ne treba zaboraviti ni devojke sa klupe: StuparMilekićPrelićObradovićGaćaš
Bovan odbojkašice, čiji doprinos je vredan i veoma važan - ne samo na ovom rezultatski najbitnijem turniru!

Na žalost, uvertira pred važan susret i nije bila baš najbolja. Andrea Mihailović, primač našeg tima, doživela je neugodnu povredu skočnog zgloba i propustila utakmicu. Medjutim, njene drugarice su se svojski potrudile, izvojevale pobedu i posvetile je upravo njoj - njihovoj drugarici, saborcu i vrlo važnoj karici u trijumfima koji su prethodili finalu..

Sa druge, lepše strane medalje, Teodora Sibinkić, odbojkašica naših pionirki, je izabrana za najboljeg tehničara finalnog turnira i na taj način potvrdila svoj izuzetni talenat! Jedinstvo je bio prvo, dok je srebro otišlo odbojkašicama NS Volley tima.

U isto vreme, u Kovinu, na pretpionirkom finalu borili su se naši dečaci, odbojkaši trenera Banjca, tražeći trijumfe vredne medalje i plasmana na kvalifikacije za Prvenstvo Srbije. Na radost svauh Volleyovaca i uspeli su u tome.

Polufinale, protiv OK Borac, doneo je jedan veoma čudan, na mahove neizvesta i uzbudljiv susret, pražen velikom tremom i brojnim grešakama odbojkaša naše ekipe. Dva puta su se naši dečaci vraćali u utakmicu, nadoknadjivali prednost vršanja iz Starčeva, vodili u petom setu ali nisu uspeli da izguraju do konačne pobede.

Poraz u taj brek setu od rivala iz Banata nije pokolebao kapitena Jandrića i njegove saigrače. Predvodjeni Velemirom, rezervistom Miloševićem i  Ratkovićem. koje su pratili saigrači, naši pretpioniri su nakon sjajne igre, u borbi za bronzu, savladali domaćina, OK Bavanište, prikazavši zaista odličnu igru. Konačnih 3-1 doneli su veliku radost, bronzanu medalju i put u Zaltiborski okrug na megdan za sad nepoznatom rivalu za Prvenstvo Srbije!

Naš Stefan Ratković, dečak rodjen 2011, proglašen je naboljim dizaćem ovog turnira, a pored njega tim su činili: Jandrić, Velemir, Vučić, Lakić, Mliošević, Stanisavljević, Val, Milivojević, Jakovljević, Baćina, Stajković i braća Ajdić.

Šampionsku krunu poneli su odbojkaši Proletera, dok su sa srebrom Kovin napustili Starčevci. 

Leave a Comment

Fields with * are required.