posted by admin on April 1, 2024

Spuštena je zavesa na takmičenje Prve Vojvodjanske Lige. Posle 14 kola i isto toliko odigranih utakmica, naše prvotimke su zabeležile 10 pobeda i 4 poraza, zauzevši treće mesto na tabeli sa osvojenih 30 bodova.

Rezimirajući ostvaren rezultat moramo se, pre svega, vratiti na početak sezone i formiranje tima. Iznenadnim odlaskom Ljubice Repaje u Štrand Volley, tim je ostao bez tehničara, glavnog protagoniste tima i pokretača igre. Na sreću, vrlo brzo, trener Nikola Emer je došao do rešenja. Nadja Subotić, dotadašnji tehničar ŽOK Futog, pojavila se kao fenomenalna alternativa, isusnija i bolja od svoje prethodice. Utisci sa početka saradnje postajali su sve bolji kako je sezona odmicala te je Nadja vrlo samouvereno zauzela mesto kormilara Volleyovog broda. Takodje, tim je pojačala, sjajna i veoma odgovrona Aleksandra Ćoškov, Kikindjanka, koja je svojim prisutvom dala sigurnost našoj igri. Uz njih dve, novajlija u timu, Natalija Zuković, te starosedeoci, pre svih, iskusne Janković, Ćirić, Samardžič, Milićević i Andrić, okupile su oko sebe plejadu madih odbojkašica, pionirki (IvanežaMilićevićRegodić, CvetkovićStević, Kričković), koje su se odlično prilagodile i opravdale poverenje trenera Emera!

Spoj mladosti i iskustva rezultirao je dobrim partijama i drugim mestom na pousezni. Porazi od Merkura i Lavica nisu puno uticali na konačan polusezonski skor, pa je tim, tokom prelaznog perioda, sa neskrivenni željama krenuo u napad na poziciju jedan. Drugi deo takmičenja je otvoren sa tri pobede. Medjutim, poraz u najbitnijoj utakmici sezone, protiv Merkura u Novom Sadu, došao je u nezgodan čas. Već tada,nakon njega, se znalo da je ekipa otišla korak nazad te da je, ispostaviće se, put ka prvom mestu dosta dalek, skoro nemoguć. U nastavku takmičenja, u poslednja tri kola, naše prvotimke su ostvarile još dve pobede ali i minimalan poraz od šampionki, odbojkašica Lavica, što je rezultiralon konačnim trećim mestom.

Na kraju, porazima od direktih rivala, Merkura i Lavica, naš tim nije ni zaslužio više. Šampionski snovi su se raspršili ali se nisu potpuno ugasili. Tim nastavlja sa radom a period pred nama će pokazati u kojem sastavu će trener Nikola Emer i njegova ekipa započeti narednu sezonu, borbu za tron koji je realna i moguća misija ako se uzme u obzir kvalitet rada na treningu, kvalitet odbojkašica i opravdano velika želja svih aktera za uspehom vrednim II Lige Srbije!

Leave a Comment

Fields with * are required.