posted by admin on October 3, 2022

Na poziv domaćina, naših sportskih prijatelja iz Starćeva, a u sklopu priprema za sezonu koja startuje za destak dana, pioniri SK Volley su učestvovali na turniru, kojeg je, na fenomenaln način, osmislio i organizovao, OK Borac.

U sali Osnovne škole, vidjena je lepa odbojka. Protagonisti, mladi odbojkaši, pioniri, četiri kluba (Borac, Spas, Proleter, SK Volley), prikazali su odličnu odbojku i odigrali svaki po dve veoma zanimljive utakmice.

U prvom polufinalu, OK Borac je savladao beogradski Spas sa 3-0, dok su u drugom, naši pioniri, pobedili zrenjaninski Proleter sa 3-1. Nakon razigravnja, za konačan plasman, u utakmici za treće mesto pobeda je pripala Proeteru, čiji si dečaci ostvarili trijumf od 3-1, nad Beogradjanima.

U finalu, nakon pet setova, lepe i atraktivne, odbojkaške igre, pobedom od 3-2, puleni trenera Banjca, predvodjeni, Popinom, Marićem i Čolakovićem, savladali su vršnjake iz Starčeva, te na taj način, pokazali, da če u sezoni pred nama imati i te kako važnu ulogu u takmičenjima svog uzrasta!

Domaćin se potrudio da dečacima, pored sportskog nadmetanja, obezbedi i dodatne sadržaje, pa su svi učesnici turnira, imali priliku da se edukuju posetivši muzej, gde su im kustosi održali čas o vremenu praistorije - dobu Neolita!posted by admin on October 1, 2022

Nakon trinaest godina vrednog rada, posvećenosti i požrtvovanja, naš sjajni trener, Dragan Stojić, prepustio je mesto prvog trenera seniorske ekipe, svom nasledniku, momku koji je uz njega stasavao u SK Volley, mladom i vrlo perspektivnom stručnjaku, Nikoli Emeru!

Godine rada u našem klubu iznedrile su Stojića, dale mu čvrstu i kvalitetnu osnovu, a njegovi izuzetni rezultati u radu sa mladim odbojkašicama i odbojkašima, stručnost i predanost poslu, preporučile su ga, najpre mladjim reprezentativnim slekcijama Srbije, a nedugo zatim i superligašu, OK Novi Sad, koji je odlučio da ga angažuje u svojoj debitantskoj sezoni najjače srpske odbojkaške lige.

Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Vasom Mijićem, zahvalila se Stojiću za sve što je uradio na čelu seniorki i odlučila, da ulogu novog, prvog, trenera naših odbojkašica, koje će se u sezoni pred nama takmičiti u I Vojvodjanskoj ligi, poveri Nikoli Emeru.

Kao što je i istakao, na sinoćnjem predstavljanju svojoj novoj ekipi, Emer je, preuzimanjem prvog tima, ispunio svoje želje i spreman je, da sa velikom energijom, maksimalno motivisan, prione na posao, iskoristi svo svoje znanje i odbojkaško iskustvo, kako bi, na najbolji mogući način opravdao poverenje i dostojno, na klupi, zamenio Dragana Stojića

Sigurni smo da će Nikola Emer biti pravo rešenje, da će prvotimke, vrlo lako, prepoznati njegove trenerske kvalitete, te da će zajedničkim snagama, već u narednih par meseci, doneti puno radosti za sve one kojima je SK Volley u srcu.

Stojić, naravno, ne napušta naš Klub u potpunosti. On će, u vremenu ispred nas, raditi sa mladjim selekcijama naših odbojkašica i odbojkaša, stvarajući neke nove reprezentativce, poput njegove perjanice, Teodore Kričković, kapitena kadetske reprezentacije Srbije!posted by admin on September 27, 2022

Konferencijom klubova, danas završenom u prostorijama Odbojkaškog saveza Vojvodine, najvaljen je početak takmičenja u I Vojvodjanskoj ligi, izvučeni brojevi i odredjeni protivnici našim ekipama u obe konkurencije.

Devojke, prvotimke našeg Kluba, započinju svoju 13. sezonu u seniorskoj konkurenciji, dok dečaci, pioniri trenera Banjca, u konkurenciji seniora debituju u ovom takmičenju, kao prva muška ekipa Kluba od njegovog osnivanja!

Liga startuje, za vikend, 15/16.10.2022. a naše odbojkašice putuju u Bačku Palanku, gde ih dočekuje ekipa Panonije. Dečaci će, u našoj sali, ugostiti ekipu OK Mladost iz Nove Pazove.

Verujemo, da će naše obe ekipe, kroz svoja takmičenja, napredovati, prikazati kvalitetne igre, na pravi način predstaviti Klub i prikazati svoje odbojkaško znanje u najlepšem svetlu, na zadovoljstvo svih nas koji verujemo u njih.

Kompletan raspored izgelda ovako:

Odbojkašice:

1. kolo, Panonija Bačka Palanka - SK Volley

2. kolo, SK Volley - Ns volley team

3. kolo, Mladost Bački Petrovac - SK Volley

4. kolo, SK Volley - Lavice

5. kolo, slobodno kolo

6. kolo, SK Volley - Grbić Bački Jarak

7. kolo, Blok aut Temerin - SK Volley

8. kolo, SK Volley - Merkur Bačka Palanka

9. kolo, Star Novi Sad - SK Volley


Odbojkaši:

1. kolo, SK Volley - Mladost Nova Pazova

2. kolo, Klek - SK Volley

3. kolo, SK Volley - Srem Eaton

4. kolo, West Šid - SK Volley

5. kolo, SK Volley - Stražilovo

6. kolo, Borac Starčevo - SK Volley

7. kolo, SK Volley - OK Novi Sad

posted by admin on September 12, 2022

Predvodjene trenerima Banjcem, Emerom i Milinovićkom, naše najmladje odbojkašice, pretpionirke i pionirke, provele su prethodnu nedelju u Bačkom Gradištu, gde su učestvovale na turniru u mini odbojci, kojeg je, u čast tragično nastradale odbojkašice Pauline Šotiš, drugu godinu za redom, organizovao njen matični klub, Ok Libero.

Oko petstotina devojčica, iz desetak klubova učesnika, je, uz zvuke himne Republike Srbije, započelo nadmetanje i svojom strašću, željom za igrom i odlučnošću da memorijal uspe, možemo slobodno reći, rasteralo oblake, i posle stotinak odigranih utakmica, sa radošću i zadovoljstvom, napustilo stadion Vojvodine.

Naše devojčice, ekipa sačinjena od odbojkašica 2009. godišta, je osvojila zlato prikazavši odličnu igru, dok su ostale, uprkos dobrim rezultatima i pobedama, ovoga puta ostale bez odličja.posted by admin on September 3, 2022

U Kikindi je otvoren 12. Međunarodni turnir u sedećoj odbojci “Kup Kikinde 2022”, u organizaciji Odbojkaškog kluba invalida “Feniks”, a poseban gost, koji je na samoj ceremoniji otvaranja pozdravio sve učesnike, bio je Vasa Mijić, predsednik SK Volley.

Na tradicionalnom takmičenju u sedećoj odbojci učestvuju reprezentacija Srbije, OKI “Banjaluka”, KSO “Iskra” iz Bugojna, “Crvenka”, “Smeč” iz Beograda i kikindski “Feniks”.

U prethodnih 12 godina Kikinda je ugostila klubove iz Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovenije i Srbije, a naš  Vasa Mijić, čovek koji podržava svaku vrstu humanitarnog rada, je već tradicionalno, prvi gost ove manifestacije kao počasni član kikindskog “Feniksa”!posted by admin on August 29, 2022

Stotinu devojčica i dečaka, pretpionirske i pionirske selekcije SK Volley, nekolicina njih iz drugih klubova i zemalja, vratilo se, juče, sa sedmodnevnog odojkaškog Kampa, koji je naš Klub, drugo godinu za redom, organizovao u Somboru. 

Program, kojeg su naši treneri sačinili u Novom Sadu, je ispoštovan u potpunosti. Šta više, predvidjen rad je i premašen, jer su deca, u pojedinim momentima, svoje slobodno vreme želela da provedu u sali za trening, otvorenim odbojkaškim terenima Doma učenika u Somboru, tražeći, da što više vremena provedu sa odbojkaškom loptom.

Uslovi za treniranje, bili su odlični i ovoga puta. Sale, u somborskim OŠ ''Dositej Obradović'' i OŠ ''Avram Mrazović'', pružile su odbojkašicama i odbojkašima sve potrebno za kvalitetan rad: mreže, veliki broj lopti, te sportskih rekvizita namenjenih upravo odbojkaškom sportu. Domaćin našeg boravka, Dom učenika srednjih škola u Somboru, ispoštovao je sve naše zahteve i obezbedio satnicu treninga baš onakvu kakvu smo i tražili pripremajući se za Kamp.

Treneri, Mitar BanjacNikola Emer i saradnici u radu, naš nekadašnji odbojkaš, Danilo Božić, student TIMSa,  te profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, Tamara Milinović, praćeni koordinatorom rada svih selkecija Kluba, Slobodanom Velemirom, su treninge prilagodili, pre svega, tehničkim elementima igre, insistirali na detaljima, velikom broju ponavljanja i koncentraciji u radu, iskoristivši, pri tom, sve raspoložive resurse u punom kapacitetu.

Bazeni SC ''Mostonga'', te Banja Junaković, kraj Apatina, koji su bili na raspolaganju svakoga dana, kada su to vremesnki uslovi dopustili, dali su kamperima potrebnu dozu opuštanja, izmedju trening aktivnosti, druženja i zabave. Deca su to iskoristila na pravi način i sa osmehom provodila vreme u vodi i na vazduhu.

Dom učenika srednjih škola Sombor, koji nam je bio domaćin svih sedam dana, pružio je ekspediciji SK Volley zaista fenomenalne uslove boravka u svakom smislu. Ljubazno i predusretljivo osoblje, na čelu sa direktorom Djurom Klipom, čist smeštaj, obilni i vrlo raznovrsni obroci, koje je domska kuhinja prilagodila sportistima, te različiti oblici rekreativnih aktivnosti, učinili su boravak u ovoj ustanovi, i ove godine - savršenim.

Vasa Mijić, predsednik Kluba, je obilazio decu, ispratio sedmodnevni boravak svoje ekipe do detalja, potrudivši se da sve bude kako je i zamišljeno! Andrija Gerić, tim menadžer i jedan od osnivača Kluba, velikan srpske odbojke, danas sportski psiholog, proveo je dva dana u Kampu, i održao zanimljivu radionicu, kako je sam istakao: ''Za buduće, velike i dobre ljude'' na temu ''Uspeh i samopouzdanje''.

U utakmicama, pretposlednjeg dana Kampa, sa prijateljskim klubovima, OK Sombor i ŽOK Novi Sad, naša deca su pokazala da su na pravom putu, te da će, ukoliko nastave ovako dobro da rade, tokom sezone pred nama, napredovati u svakom smislu!

Na kraju, prepuni utisaka, odlično pripremljeni za nastavak rada u Novom Sadu, zdravi i bez povreda, naši Volleyovci su napustili Sombor, sa željom, da i dogodine, u još većem broju, dožive jednako lepo iskustvo, koje su, videlo im se to po licima, bez izuzetka poneli svojim kućama!posted by admin on June 21, 2022

Tradicionalno, tokom meseca jula, Odbojkaški savez Srbije, u koordinaciji sa svojim trenerskim kadrom i klubovima iz čitave Srbije, organizuje kamp u Karatašu, za perspektivne odbojkašice i odbojkaše.

I ovog leta, u periodu od 04-14.07.2022. naš Klub će imati svoje predstavnike medju odabranim dečacima, odbojkašima rodjenim 2007, godine. njih trojica: Pavle ČolakovićNovak Vasiljev i Luka Batez, po svemu do sada prikazanom, potpuno zasluženo, putuju za Karataš, gde će, desetak dana, pod rukovodstvom trenera Radeta Veličkovića i njegovih saradnika, imati priliku da pokažu i unaprede svoje dosadašnje odbojkaško znanje, steknu neka nova iskustva u radu i nametnu se za neku od akcija pionirske reprezentacije Srbije!

Ovaj poziv, za trojicu naših dečaka, potvrdjuje kontinurano - kvalitetan rad Kluba, trenera Mitra Banjca i kompletne pionirske selekcije, čiji su odbojkaši svakako zasluženi i za ovaj, pojedinačni, uspeh svojih drugara!


posted by admin on June 20, 2022

Finalnim turnirom, kojeg je u novosadskom hramu odbojke, Spensu, sjajno organizovao Odbojkaški savez Novog Sada, spuštena je zavesa na sezonu 2021/2022.

Odbojkaši trenera Mitra Banjca, pioniri i pretoiniri našeg SK Volley, potvrdili su svoju dominaciju i potpuno zasluženo, sa dve medalje, zaključili takmičenje.

U utakmicu za šesto zlato u ovom takmičenju, predvodjeni Lukom Batezom i Pavlom Čolakovićem, naši odbojkaši su savladali svoje sportske rivale, odbojkaše Stažilova iz Sremskih Karlovaca sa 2-1. Istim rezultatom, u utakmici za treće mesto, ekipa kapitena Nikole Lukića, savladala je favorita, OK Vojvodina NS Seme.

Ako se za pionire, koji su kroz čitav šampionat bili na liderskoj poziciji, očekivalo zlato, onda se za našu mladju ekipu, koju uglavnom čine pretpioniri, mora reći da su kao najpriajtnije iznenadjenje finalnog turnira. Četvrto mesto, koje su osvojili nakon reglarnog dela lige, premašili su dobrano, osvojvši, zlata vrednu, bronzu, na ovogodišnjem F4 turniru Lige TNS.

Medalje i pehare našim ekipama, uručili su dr Nedžad Osmankač, predsednik oSNS i Mićo Radanović, predsednik Sportskog saveza grada Novog Sada.


posted by admin on June 20, 2022

14. Trofej SK Volley, turnir u uličnoj odbojci 4-4, je uspeo u potpunosti, na radost svih učesnika! Devojčice i dečaci, iz 150 ekipa, njih oko 1000, koji su predstavljali svojih tridesetak klubova, odigrali su veliki broj utakmica, družili se i uživali na terenima OŠ ''Miroslav Antič'' u Futogu, a u isti mah napravili dobro delo - učestvujući u akcijjama za humanitarnu organizaciju ''Prvi korak'' tj za nabavku specijalnog robotizovanog sistema “Lokomat Pro” i ekološko - humanitarne organizacije, ''Čepom do osmeh''

Mladje devojčice, odbojkašice rodjene 2010. su bile sjajne, odigrale su bezbroj utakmica, da bi na kraju, posle velikih uzbudjeja, plasman bio sledeći: prvoplasirane su bile Futožanke, odbojkašice ŽOK Futog, drugoplasirane iz zrenjaninskog Proletera , dok su u borbi za bronzu, devojčice iz novosadske Mlladosti, nadigrale ekipu Libera iz Bačkog Gradišta. Za najbolju odbojkašicu izabrana je Natalija Tintor, iz pobedničke ekipe!

Kod devojčica, u konkurenciji 2008. godišta, slavile su odbojkašice Futog west, druge su bile predstavnice TSK Volley a treće, igračice, OK Grbič. MVP ove kategorije bila je Kristina Petrović iz ekipe Futog West.

Mali odbojkaši, dečaci rodjeni 2009. su bili odlični. Nakon grupne faze, za medalje su igrali odbojkaši Kleka, koji su na kraju postali šampioni, Proleter iz Zrenjanina koji se okitio srebrom, a predstavnici OK Vojvodina Ns seme, bronzom. SK Volley je ovoga puta ostao bez odličja ali su njihovi dečaci igrali zaista veoma dobro. Mladjani odbojkaš, Grbić iz OK Klek, je zasluženo poneo epitet najboljeg pojedinca!

U konkurenciji starijih dečaka, zlato su osvojili zaista i najbolji, odbojkaši SK Volley 1, srebro SK Voley 2 a bronzu,  ekipa OK Kulpin, koja je po prvi put uzela učešće na Trofeju. Luka Batez , iz pobedničke ekipe, bio je najbolji odbojkaš medju svim svojim sjajnim vršnjacima!

Pored predstavnika humanitarne organizacije ''Za prvi korak'' i ''Čepom do osmeha'' Trofeju su prisustvovali i naši legendarni odbojkaš, Vladimir Batez, trofejni stručnjaci Nedžad Osmankač i Siniša Gavrančić, kao i predsednik sportskog saveza Novog Sada, Mićo Radanović, te sinonimi za futošku odbojku, Sreta Milkov i Goran Vorkapić, koji su u prisustvu Vase Mijića, jednog od organizatora 14. Trofeja, kao i godinama unazad, podržali ovu humanitarnu akciju našeg Kluba! 

Uz zahvalnost svima, trenerima, odbojkašima i odbojkašicama, njihovim roditeljima, nasšim vrednim volonterima, Nemanji Joviševiću, direktoru škole ''Miroslav Antić'', na čijim terenima se održavalo takmičenje, zakazujemo, novo, 15. druženje, za jun 2023.posted by admin on June 8, 2022

Pretpioniri našeg Kluba, predvodjeni trenerom Banjcem, osvojili su sedmo mesto na Finalnom turniru prventva Srbije 2022, nastavivši, na taj način, kontinuitet učestvovanja i dobrih igara na najvećoj odbojkaškoj smotri, za mladje kategorije, u državi.

U grupnoj fazi, oni su odigrali dve utakmice. Poraz od, kasnijeg šampiona, zrenjaninskog Proletera, nije mnogo boleo. Rival je bio kvaliteniji u svim elemetima igre i zaslušio trijumf. U drugoj utakmici, protiv OK Desetka Niš, naši dečaci su zaigrali kako umeju, te svladali starog sportskog rivala sa maksimalnih 3:0.

Drugo mesto u grupi svrstalo je kapitena Torbicu i njegove saigrače u borbu od 5-8 mesta.U prvoj utakmici za plasman, uprkos velikoj borbi, maksimalnom zalaganju i vodjstvu od 1-0 u setovima, Volleyovci nisu uspeli da savladaju odlične vršnjake OK Karadjordje Topola. 

Poslednji, odlučujući meč na takmičenju, doneo je pobedu nad OK Mladenovac sa 3-1. Nakon preokreta i velike drame u četvrtom setu, naši odbojkaši su potpuno zasluženo slavili i radosni napustili Zrenjanin, kao sedmoplasirani tim Srbije u sezoni 2021/2022!

Šampion je, ponovićemo, postao domaćin, Proleter, sjajna ekipa Crnjanskog iz Beograda osvojila je srebro, dok je u meču  za bronzu, beogradski As, savladao OK Vojvodinu NS Seme.

Proleter je bio fenoemnalan domaćin i ovog puta, Zrenjanin, kao i uvek, prijatan za boravak u njemu, a mi se nadamo, da će naši dečaci i dogodine, pod svodovima Medisona i Kristalne dvorane, ispisati novu, važnu stranicu, za neke, buduće monografije SK Volley. 

5d24323ec9795b7b1b77ac9e915b58f6.jpg